Gaming

2021-ben is rengeteg, magas pénzdíjazású e-sport versennyel készül a magyar játékosoknak az NGES!


Jövőre is temérdek lehetőségünk lesz nagy pénznyereményeket bezsebelni.

Őszintén szólva már eléggé régóta vártunk arra, hogy olyan e-sport versenyek induljanak Magyarországon, amik kivitelezésben, díjazásban és közvetítésben a külföldiekkel vetekednek. Ezeket hozta és hozza el nekünk a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség, aminek tagjai bejelentették, hogy jövőre milyen megmérettetésekkel várják a legnépszerűbb kompetitív játékok hazai rajongóit.

A fenti Facebook bejegyzésükből kiderül, hogy ha rajtuk múlik, akkor 2021-ben se fognak unatkozni a magyar gamerek, akiket több bajnoksággal és kupával kívánnak megmozgatni. Így januárban visszatér a Stay & Play Gamer Cup és elkezdődik a Magyar Esport Bajnokság FIFA 21 versenye, februárban egy exkluzív Egyetemi Bajnokságot indítanak a srácok, márciusban a CSGO egyéni bajnokság tavaszi szezonja fog elindulni, májusban pedig lezárul a CSGO, Valorant és LoL csapatversenyük is. Augusztus végén újra örülhetünk majd a Stay & Play újabb kupájának, szeptemberben visszatér a CSGO egyéni verseny, októberben meg a Magyar Esport Bajnokság CSGO, LoL és Valorant versenye. Végül pedig a FIFA 22 bajnokság zárja majd a sort.

A nagy bejelentéssel kapcsolatban a szövetség elnöke, Enyedi András is nyilatkozott nekünk:

„A teljes évet átívelő versenynaptár kiadása kivételes esemény és egy nagyon fontos mérföldkő a Nemzeti Gaming és Esport Sportszövetség által 2017-ben kijelölt úton, illetve a teljes magyar e-sport életében is jelentősséggel bír, hiszen ez az első kiadott éves tervezet, amelyre az iparág összes szereplője egyaránt támaszkodhat. Szándékaink szerint – és összhangban a hazai e-sport társadalom elvárásaival – a 2021. évi versenynaptár előzetes bemutatása hozzá fog járulni ahhoz, hogy a jövő évi versenyrendszer már az idei évben átlátható és kiszámítható legyen a versenyzők és a szurkolók, illetve azon vállalatok és intézmények számára, melyek együttműködő partnerként vagy támogatóként kívánnak bekapcsolódni a hazai e-sport versenyek online és offline világába. Bízunk benne, hogy az első, teljes éves versenynaptár fogadtatása pozitív lesz és ezzel a lépéssel egy magasabb szintre tudjuk emelni a magyar e-sportot.”

https://leetesport.hu/hu/2020/10/31/magyar-esport-bajnoksag-meb-nges-fifa-valorant-lol-cs-go/

Mint azt sokan már tudjátok, a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség hamarosan útjára indítja 10 millió forint összdíjazású Magyar Esport Bajnokságát, aminek különböző versenyszámaira még ti is tudtok nevezni. Ebből a korábbi cikkünkből kiderül, hogy pontosan hogyan.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva