Counter Strike

Lezajlott a MEB CS:GO zárt kvalifikációja: megvan a négy Final Four-os résztvevő!


Ez a négy csapat lesz ott az 1 millió forint összdíjazású tornán!

Miután az első nyílt kvalifikáció november 8-án, a második nyílt kvalifikáció pedig november 14-én sikeresen végbement, a tegnapi napon megrendezésre került a zárt kvalifikáció. A két-két bejutó csapat mellé csatlakoztak a meghívottak, akikről külön ebben a cikkben olvashattok.

A résztvevők teljes felhozatala az alábbiak szerint alakult:

  • Első nyílt kvalifikációról bejutott: Békéscsabai E-sport Egyesület, Positive Vibes
  • Második nyílt kvalifikációról bejutott: WHOOPTY, disrespectful
  • Meghívottak: Budapest Five, Lenovo Legion Honvéd, LvL Up Esports, ZOON Esports
A csapatok ezzel a sorsolással vágtak neki a zárt kvalifikációnak.

Emlékeztető: a verseny lebonyolítása

A Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség (NGES) által szervezett Magyar Esport Bajnokság (MEB) CS:GO versenye két nyílt kvalifikációt, egy zárt kvalifikációt és egy Final Four névre hallgató négyes tornát foglal magába.

A nyílt kvalifikációkról 2-2 csapat jutott be a zárt kvalifikációba, négy meghívott csapat mellé. A nyolcas mezőnyből négy csapat továbbjutott a végső szakaszra, ahol egymillió forintos összdíjazásért játszhatnak majd.

A zárt kvalifikáció

Az első körben BO1-es meccseket rendeztek, ahol a LvL Up Esport, a Positive Vibes, a Budapest Five és a disrespectful csapata örülhetett, míg a vesztesek alsó ágon folytathatták. A felső ági elődöntők már Final Four-os spotért mentek, immáron BO3-as mérkőzéseken.

A Positive Vibes és a Budapest Five is 2:0-ra nyert ellenfelével szemben, ami előbbi esetében a LvL Up-ot, utóbbit illetően pedig a disrespectful-t jelentette. Ezzel meglett a négyes torna első két résztvevője, de alsó ágon még folytatódtak a küzdelmek.

A BEE könnyedén búcsúztatta a ZOON Esports-ot (16:3), míg a Honvéd egy valamivel szorosabb mérkőzésen tudott nyerni a WHOOPTY ellen (16:9). A fennmaradó két helyért ismét BO3-as meccsek jöttek, ahol a BEE 2:0-ra legyőzte a LvL Up-ot, míg a Honvéd egy nagyon izgalmas találkozón, 2:1-gyel búcsúztatta a disrespectful-t.

Így tehát a Final Four-on az alábbi csapatok lesznek ott:

  • Budapest Five: torzsi, kory, coolio, kolor, fleav
  • Lenovo Legion Honvéd: Camper, arbie, sebi, Kamion, C7upiX
  • Békéscsabai E-sport Egyesület: gubi, ultra, nestlaren, sl3nd, er9k
  • Positive Vibes: gejmzilla, SHIFTZZZ, tömli, Dementor, bibu

A négyes torna november 29-én veszi kezdetét és egészen december 20-ig tart majd. Ez idő alatt négy játéknap lesz, összesen négy BO3-as és két BO5-ös mérkőzéssel. Az összdíjazás nem kevesebb, mint 1 millió forint, a történéseket pedig a Metabro csatornáján lehet majd figyelemmel követni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva