Counter Strike

Hív a sorkatonaság, kispadra került sergej az ENCE-nél


A 18 éves játékosnál motivációs problémák léptek fel, inkább letölti most a sorkatonaságot.

Kisebb kihagyásokkal, de a 18 éves finn tehetség már 4 éve profi karriert űz. Ez ilyen fiatalon pedig gyakran vezethet kiégéshez, jobb ezt előre elkerülni. Összekötötte a “kellemeset” a hasznossal, közös megegyezés alapján ült kispadra az ENCE-nél, megpróbál újra motivációt gyűjteni, ezzel együtt pedig letölti a kötelező sorkatonai szolgálatát!

Lehet tudjátok, lehet nem, Finnországban bizony még mindig van sorkatonaság, ami minden 18-19 éves fiatalt érint. Ha az illető fegyveres szolgálatra jelentkezik, 6 hónapot kell letöltenie, ha civil szolgálatra, akkor a letöltendő hónapok száma 13. A finn törvények nagyon komolyak ilyen téren, 29 éves korig kell letölteni a szolgálatot. Ha valaki a 27. életévének betöltéséig húzza, nem kaphat útlevelet, ennél rosszabb, ha valaki kicsúszik a határidőből, börtön várhat rá. Börtön, ez nem vicc! Olyannyira nem, hogy pénzzel sem lehet kiváltani a szolgálati időt, azonban a sportolók és az esportolók számára lehetőség van a sorkatonaság alatt is gyakorolni, edzeni.

Sergej kispadra ülésével már csak allu az egyedüli játékos az aktív keretben, aki az eredeti felállás tagja, illetve a 2019-es IEM Katowice Major döntőben játszott. Sergej helyére a 19 éves SADDYX ugrik be az SJ-ből.

Borítókép: hltv.org

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva