Call of Duty

Eddig, vagy eddig sem tartott: a csalók megérkeztek a Cold War-ba is!


Értjük mi, hogy sok a suttyó az Activision pedig munkaórát spórol, de miért a tisztes játékosok isszák meg ennek a levét?!

Nagyon úgy tűnik, hogy mindössze csak pár óráig volt képes ellenállni az Activision rendszere a csalókkal szemben, akik jószerivel mára ellepték a Cold War többjátékos módját. Persze szokás mondani, hogy míg online játékok léteznek, addig a csalók sem tűnnek el, a fejlesztők azért az utóbbi hetekben-hónapokban alaposan felvették velük a kesztyűt, viszont ez sem bizonyul és bizonyult elegendőnek.

Mindezt persze előre borítékolni lehetett, ugyanis már a béta is hemzsegett tőlük, sőt mi több, jó pár nappal a megjelenés előtt már árulták a játékhoz a csaló programokat is – az egyik csalásokat készítő oldal tulajdonosa még hencegett is azzal, hogy milyen könnyedén átjut majd az Activision anti-cheat rendszerén.

Még meg sem jelent, de már árulják a csalásokat a Cold War-hoz!

Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy az Activision jelenleg #sohavégetnemérőset játszik a csalókkal. Többen megerősítették, hogy ugyan már a Modern Warfare esetében is harmatgyenge volt az anti-cheat rendszer, a Cold War ennek ellenére pontosan ugyanazt a védelmet kapta örökül, ezért nemcsak gyorsan, de egészen könnyedén moddolható, írható rá szinte bármilyen csalás.

A Cold War még egy hete sem jelent meg, máris olyan csalásokkal találkozhatunk benne mint például a halhatatlanság, amelyek messze túlmutatnak a szimpla aimboton és a wallhacken. Ahogyan az L321 nevű videós is remekül rámutatott, a helyzet konkrétan olyan rossz, hogy a csalásoknak már külön oldalt sem kell üzemeltetni, már egyenesen az eBay-ről is beszerezhetőek. Ezért sincsen súlya annak, ha az Activision jogi úton próbálja lelőni az ezeket áruló oldalakat, azok ugyanis mint a főnixmadár kapnak új életre egy másik platformon.

A megoldás persze az lenne, ha a fejlesztők az oldalak bezáratása mellett a védelmi rendszer fejlesztésére a jelenleginél több időt szánnának, mert így láthatólag nem lehet háborút nyerni. Ez számunkra, átlagos játékosok számára persze nem túl jó hír (főleg, hogy még a cross-gen frissítést sem adják ingyen), mindenesetre azért látszik az Activision-ön az akarás, csak hát annyi csapattal a fedélzeten, mint amennyi az évente megjelenő CoD-okon dolgozik, már illő lett volna kitalálni valami hatásosat.

Igaz, konzolon kikapcsolható a crossplay funkció, de ez is inkább tűzoltás, mintsem valódi megoldás.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva