League of Legends

Ezért lesz akkora durranás a League of Legends mobilos és konzolos változata, a Wild Rift!


Hamarosan szinte bárhonnan pöröghet majd a game.

Pont nemrég meséltünk nektek arról, hogy a Riot Games igencsak kitesz magáért az elmúlt időszakban, hiszen nem elég, hogy kijöttek az idei év egyik legnépszerűbb FPS játékával, a Valoranttal, de a League of Legends univerzumot is szépen bővítették a Legends of Runeterrával, valamint hamarosan tovább tágítják a körökre osztott RPG-k sorát erősítő Ruined King: A League of Legends Story-val. Az élet itt azonban nem áll meg, hiszen – ahogy korábban megírtukmost decemberben már Európában is kipróbálható lesz a League of Legends legújabb változatának számító Wild Rift, úgyhogy gyorsan meg is nézzük, mi mindent érdemes tudni róla.

Kevés rajongót kell emlékeztetnünk arra, hogy tavaly októberben töltötte be 10. (!) szülinapját a LoL, amire a Riot Games csapata rengeteg izgalmas bejelentéssel készült. Ezek közül volt az egyik a Wild Rift beharangozása, amikor még csak annyit tudtunk meg az okostelefonokra, tabletekre és konzolokra érkező változatról, hogy évek óta dolgoznak rajta és a játékosok igényeinek figyelembe vételével rakták össze, így az Idézők Szurdoka jóval kisebb lesz, hogy rövidebb, 15-20 perc alatt is lejátszható meccseket tolhassunk benne. Már akkor leszögezték azonban, hogy nem pusztán PC-s portról van szó, hanem az alapoktól építették fel a Wild Riftet, ami ennek ellenére ugyanolyan szintű csapatjátékokat fog sokszor igényelni, mint a számítógépeken játszható verzió.

Mivel szinte egy vadiúj játékról beszélünk, ezért kezdetben nem lesz elérhető az összes hős és skin sem – ahogy a korábban megszerzetteket sem lehet majd áthozni -, de idővel a kínálat értelemszerűen bővülni fog. A hivatalos oldal szerint a legelején 40-nél több karakter közül választhatunk majd, akik között a premierkor már biztosan ott lesz Jinx, Lux, Zed, Miss Fortune, Blitzcrank, Zigs és Ahri is, de a teljes listát itt megtaláljátok. Külön jó hír, hogy a League of Legends-hez hasonlóan a Wild Rift is free to play lesz, valamint a már jól ismert ranked, ARAM és TFT játékmódok is benne lesznek, ahogy a szokásos játékosszerepek is.

A matchmaking rendszerben sem lesz újdonság, mivel ugyanúgy a veled egy szinten lévő játékosokkal fog összesorsolni, de bizonyos területeken azért lesznek nagyobb különbségek a PC-s változathoz képest. Például egyes tárgyak drágábbak lesznek, hiszen a Wild Riftben jóval több aranyat tudsz majd egységnyi idő alatt összegyűjteni, ugyanis jóval intenzívebb meccseket tudsz pörgethetsz kedvenc mobileszközödön és/vagy konzolodon. A másik szembetűnő újdonság, hogy a cipőkön lesz egy aktiválható sprint lehetőség, amivel kis időre extra mozgási sebességet tudunk nyerni akkor, amikor a legnagyobb szükségünk van rá, mondjuk ellenfelünk üldözése, vagy éppen menekülés közben.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a League of Legends Wild Rift játékosai már nem fognak találkozni Nexus tornyokkal és Inhibitorokkal, de cserébe, ha elhullik egy Inhibitor torony, akkor arra az ösvényre megérkeznek a super minionök, hogy rendet tegyenek egy kicsit. Skillek terén is módosítottak egy kicsit a srácok, aminek hála a cooldownok jelentősen lecsökkentek a korábbiakhoz képest, hogy minél többször süthessük el a legjobb képességeinket, bár nem kell azért tartani attól, hogy URF szintű lesz a változás. A jól megszokott rúnarendszert viszont alaposan átalakították, teljesen új lehetőségeket is raktak bele, így majd csak rajtunk áll, hogy melyiket fogjuk bevetni, de nem árt majd okosan használni őket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva