BoardGame

Túró Dóra darálója – új játék a Legyél te is NER-lovag! társasjáték alkotóitól


A Nemzeti Együttműködés Rendszere után a Mi Hazánk nevű szélsőjobboldali párt könyvmegsemmisítő akciója ihlette meg őket.

12 támogató már 275 eurót összedobott a kitűzött 2000-ből, hogy megjelenhessen a Túró Dóra darálója – A játék, vagyis ahogy az alcím mondja: A szélsőjobbsarok bajnoka a ballibsi transzsimogatók ellen. Az ősz egyik legnagyobb közéleti botránya volt, mikor Dúró Dóra, a Mi Hazánk nevű szélsőjobboldali párt parlamenti képviselője teátrálisan egy iratsemmisítővel ledarálta a Meseország mindenkié című alternatív mesekönyvet, melyben részben klasszikus mesék sajátos és modern változatai voltak, részben pedig teljesen új történetek – de mindnek egy célja volt: a kisebb gyerekek érzékenyítése, a másság elfogadása korai megalapozása.

“Túró Dóra, lánykori nevén Halmozottan Hátrányos Helyzetű Drabális Túró Dóra gyermekkora rémálom volt számára. Két anyukát szeretett volna, de ez nem volt lehetséges. Ezért a Bagdimalizmus-kórság elhatalmasodott rajta, mivel ebben a korban a saját nemi identitás rögzítése a feladat, hogy a gyerekből egy harmonikus és kiegyensúlyozott felnőtt váljon, aki képes lesz majd elfogadni más ember devianciáit. Hát ez nem jött össze…” – szól a Kickstarter helyett annak “európai változatán”, az Indiegogón futó kampány leírásának bevezetője.

A Legyél te is NER-lovag! című sikeres kampány és kiadott játék után az azt jegyző szlovákiai magyarokból álló csapat újabb aktuálpolitikai játékkal jelentkezik tehát. Azt írják, hogy ezzel most kifejezetten az a céljuk, hogy egy asztalhoz ültessék a politikai ellenfeleket, ugyanis “a külső pályán a ballibsik egymással és Túró Dórával is harcolva igyekeznek megmenekülni a házukba, míg a belső pályán Túró Dóra, mint egy sérthetetlen Isten, időről időre ledarálja valamelyik játékost”.

Idézgethetnénk még nagyon sokat a csodálatos leírásból, a szabályokból, de olcsó megoldás lenne ezzel kitölteni a helyet. Inkább menjen ide mindenki, és olvassa el és röhögje szét magát eredetiben rajta.

 

 

A Játékos Emberek Magazinja alapította a legújabb hazai díjat:

Még egy magyar társasjátékdíj – a JEM is elindította a sajátját

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva