Gaming

Hamarosan a összes Flash játék eltűnik, de egy oldal most a megmentésükre siet!


Egy korszak ér hamarosan véget!

December 31-től az Adobe nem támogatja többé a Flash alkalmazást, ami egyben számos 2000-es évekbeli informatika órát meghatározó játék, animáció és videó eltűnését is jelenti. Ezek között persze találni elborultabbnál elborultabb alkotásokat is, internet-történelmi szempontból viszont egytől-egyig mind meghatározó jelentőséggel bír.

Ezért is döntött úgy az Internet Archive, hogy az utókornak megőrizendő a legtöbbet megpróbálja még időben lementeni, és oldalukról, egy helyről szabadon bárki számára elérhetővé tenni. Jelenleg valamivel több mint 600 lementett játéknál járnak, de a december 31-i határidőig ez a többszörösére is nőhet.

Az oldal archívuma egészen elképesztő méretű, melyben nem csak eredeti formájukban találjuk és játszhatjuk a böngészőből a DOS-os játékokat és programokat, hanem több száz évre visszamenőlegesen komplett könyvtárak tartalmát a világ minden tájáról, műsorokat a televízió és a rádió hőskorából szinte majd napjainkig, de megnézhetünk korai és modern csillagászati képeket és dokumentációkat, esetleg elmerülhetünk a film és animációs filmművészet legnagyobb alkotásaiban is.

Nagy szó hát, hogy a Flash ezen történelmi produktumok mellé kerül, így is jelezve megkerülhetetlen jelentőségét a ma ismert internet kialakulásában. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva