BoardGame

Új játék A Mars terraformálása tervezőjétől


A Star Scrappers: Orbitalban bányászűrállomást építünk és űrbányászokat helyezünk beléjük, egészen izgalmas módon.

Harry Potter: Catch the Snitch – A Wizards Sport Board Game
Közel három héttel a kampány előtt majd’ 1200 támogató segítségével a kitűzött 53 ezer dollár csaknem sikerült megnégyszerezni.

Ami nem csoda, hisz már az alapcsomag is 85 euró legalább, a legnagyobb pedig 130. A Knight Models előző Harry Potter-es játéka is jó drága volt, az alkatrészek minőségére nagyon sokan panaszkodtak, akárcsak a játékmenet középszerűségére. Ez a játékuk pedig második körét futja a Ks-en, pontosabban az amerikai elnökválasztás miatt nemrég leállították, mondván, mindent az visz. Most már viszont – Donald Trumpon kívül – mindenki tudja, hogy Joe Biden az USA új elnöke, úgyhogy újraindulhatott a kampány is. A játék kétfős, és a HP varázslósportját, kviddicsét lehet benne játszani, és ami itt sem hangzik annyira jól, hogy a terepasztalon mozgatott minik manővereit kockadobással lehet irányítani.

Star Scrappers: Orbital
A kampány már lezárult, hatalmas sikerrel: 2888 támogató a kitűzött 15 ezer dollár közel tízszeresét, 143 420 dollárt dobott össze rá.

A Star Scrappers: Orbitalban egy aszteroidamezőben ún. hexisre bukkantak, vagyis az univerzum egyik legértékesebb anyagára, és persze hogy azonnal bányászkolóniák kezdtek odatelepülni. Feladatunk telepek a kiépítése lesz ebben a nagyon érdekes, munkáslehelyezős kártyajátékban. A lapok megfelelnek az űrállomás egy-egy szobájának, ebből következően pedig lerakásukkor figyelni kell az illeszkedésekre is, és közben még akciómezőként is használhatók. A zsugakészlet közös, mindenki vásárolhat belőlük, és a munkások és a kártyák mellett operálhatunk eseménylapokat is, amivel – egy eurótól szokatlanul – nemcsak magunknak kedvezhetünk, hanem a többieket is hátráltathatjuk. A játék tervezője pedig nem más, mint Jacob Fryxelius, a világ egyik legjobb játékának tartott A Mars terraformálása tervezője. Nem tudjuk, mennyire tudatos ez, de akárcsak a Marsot, ezt is igencsak jó áron, kábé 12 ezer forintért zsebelhetjük be.

Bardsung
Ambiciózus célt, majdnem 101 ezer dollárt volt a tűztek ki, aminek több mint hétszerese jött össze pár nappal a kampány vége előtt.

A Bardsunggal a Steamforged Games most nem videójáték-adaptációt készít, hanem saját világot kezd építeni. Dungeon-játékról van szó, tehát a sztori nem egy nagy: fantasy-világ, melyben az emberek leginkább arra vágynak, hogy a bárdok róluk daloljanak, ehhez meg a legrövidebb út, hogy dungeonokba szálljanak alá, és szörnyeket gyilkoljanak. Ami talán mindezek ellenére is bizakodásra adhat okot, hogy az ígért ötven játszható történet írói között olyan neveket találunk, mint például Ian Livingstone, meg Luke Gygax.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 47. heti Kickstarter-ajánlójában

 

Túró Dóra, lánykori nevén Halmozottan Hátrányos Helyzetű Drabális Túró Dóra gyermekkora rémálom volt számára”…

Túró Dóra darálója – új játék a Legyél te is NER-lovag! társasjáték alkotóitól

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva