Valorant

Vége a dalnak: egy hajszálon múlt a First Strike a need more DM számára!


Véget ért a magyar csapat menetelése.

Nemrég ért véget a need more DM eddigi legfontosabb mérkőzése, amelynek nem kisebb tétje volt, mint a 100 ezer dolláros First Strike főtáblája. A BO3-as találkozón nüanszok döntöttek, de nagy sajnálatunkra végül a Purple Cobras felé billent a mérleg.

A mérkőzés alakulása:

  • Purple Cobras 13:4 need more DM (Bind)
  • need more DM 13:7 Purple Cobras (Ascent)
  • Purple Cobras 14:12 need more DM (Haven)

Az első pályát a Purple Cobras, a másodikat pedig a need more DM nyerte, egyaránt elég magabiztosan. A magyar csapat tehát map-hátrányból állt fel, ráadásul a decider pályán, 9:12-nél három meccspontot is hárítani tudtak, de még ez is kevésnek bizonyult.

A meccset követően a következő tweetek láttak napvilágot:

Crazyd33r szomorúságát fejezte ki, bzt arról írt, hogy az elmúlt fél év munkája gyakorlatilag a semmibe veszett, míg Barcode bejegyzését úgy lehetne fordítani, hogy “nem is tudom, mit mondjak”. Abszolút érthetőek ezek a megnyilvánulások, talán a nézők és szurkolók érzéseit, gondolatait is ezekkel lehetne összefoglalni.

És ha már a szurkolók szóba jöttek, nem volt belőlük kevés! A hivatalos közvetítésen az utolsó pillanatig pörögtek a need more DM-es emote-ok, és hiába volt 4-5 ezer néző, leginkább csak magyar kommenteket lehetett olvasni. A srácok nagy szurkolótáborra tettek szert az elmúlt hónapok során, amely vélhetően a továbbiakban is kitart szeretett csapata mellett.

Ami az eddig beletett időt és munkát illeti, talán matti adta a legtökéletesebb választ bzt tweetjére. Ha nem lett volna a rengeteg gyakorlás, akkor a közelében sem lennének annak, ahol most tartanak, és valószínűleg a First Strike is csak egy álom maradt volna.

Persze játékosként ezt most aligha lehet pozitívumként felfogni, de a tény, hogy kettő körre voltak az első Riot szervezésű esemény főtáblájától, azaz a Valorant eddigi legnagyobb és legerősebb tornájától, az mindenképpen jelzésértékű.

A regionális döntő résztvevői. A nyolcadik csapat a Team Heretics – Team Finest győztese lesz majd. (Liquipedia)

Én azt gondolom, hogy óriási dicséretet érdemel a need more DM, hiszen kétszer is végigverekedték magukat a nyílt kvalifikáción, majd az első Play-In-en egy meccsre kerültek a playoff-tól, ám a második Play-In-en már ez is meglett.

Aztán a rájátszásban a ROG és a Wave csapatát is könnyedén verték, hogy aztán a mindent eldöntő meccsen is partiban legyenek, egészen az utolsó pillanatig. Elképesztően közel kerültek a tűzhöz, s bár most nem jött össze a bejutás, ha így folytatják, akkor nem kell sokat várnunk egy nagy bravúrra.

Borítókép: need more DM Twitter

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva