Counter Strike

0:2-es maphátrányból fordított a Vitality, a franciák nyerték az IEM Beijing-Haidiant


A Na'Vi lehengerlően kezdte az első két pályát, ám a Vitality a lehetetlenből is visszajött.

Tegnap este játszották az IEM Beijing-Haidian európai szakaszának a döntőjét. Itt nem a pénzdíj volt óriási, ugyanis a győztes csapat “csak” 60 000$-t vihetett haza, ami ezen a szinten kis pénznek számít. Az igazán nagy díj az IEM Global Challenge 2020-ban való spot, ahol 500 000$-os összdíjazás mellet játszhatnak majd a csapatok.

A döntőben a Vitality és a Na’Vi találkoztak, egy BO5-ös meccs keretei közt mérkőztek meg egymással. Miután kirepült Train és Vertigo a poolból, ami a két csapat fix banja, már csak a pályák sorrendje volt kérdés. Nuke-on indult az összecsapás, amit az oroszok választottak maguknak. 10:5-ös félidőt hoztak össze támadó oldalról, ami annak ellenére is meglepő, hogy Nuke a Vitality legrosszabb játszott pályája. A második félidőben kört sem hoztak a franciák, az első mapot 16:5-re nyerte a Na’Vi. S1mple ember feletti formában játszott, 2.10-es ratinget hozott össze.

Érkezett a franciák pickje, ahol már mutatni is kellett (volna) valamit a méhecskés együttesnek. Dust2-n az első félidőt 8:7-re, de ismét az oroszok nyerték. A második félidő sem hozott nagy meglepetést, a Na’Vi 16:12-re ezt is magáénak tudhatta, ezzel 1 mapra volt a 3:0-ás győzelemtől. S1mple ezen a pályán is 2-es rating fölött teljesített, hihetetlen amit az ukrán srác művelt. Minden adott volt számukra, hogy 3:0-ra lezárják a döntőt.

Jött Overpass, ami saját választás, ott volt s1mple brutális teljesítménye, de a Vitality talált valamit, és a várakozásokkal ellentétben Overpass első félidejét 12:3-ra megnyerték. A Na’Vi a második félidőben sem tudott felállni a padlóról, 16:6-ra a franciák megnyerték Overpasst, ezzel feliratkoztak az eredményjelzőre. Ezen a mapon shox, ZywOo és RpK triója vadult meg, s1mple nem tudta az előző pályás formát hozni.

Innentől kezdve pedig nem volt megállás, következett Inferno, amit a Vitality választott, az első félidőt 11:4-re nyerték. A másodikban sem tudott átütő eredményeket hozni a Na’Vi, ez a pálya 16:9-cel a franciáké lett, ezzel összesítésben 2:2 volt már az állás, a Vitality pedig elképesztő formában robogott tovább a harmadik map felé. Infernón a misutaaa-Nivera-ZywOo trió húzta a franciák igáját. Érkezett Mirage, mint a mindent eldöntő ötödik pálya. A Na’Vi-nak itt megint nem volt momentuma, a 10:5-ös félidő, majd az azután megnyert 3 iskolakör még biztatónak tűnt, de 10:8-ről a Vitality begyújtotta a rakétákat, 16:8-ra zárták le a pályát, ezzel 3:2-re a döntőt is magukénak tudhatták. Mirage-on RpK és ZywOo vitték a hátukon a csapatot, hihetetlen, amit ők ketten műveltek ezen a pályán. Például 9 hp-val nem lehet ilyen ace-clutch-ot összehozni:

Az a helyzet, hogy annyi klipet kéne bemásolnom ide, hogy minden szép jelenetet megmutassak a döntőből, hogy nem bírná el semmi. A Vitality ékes példáját mutatta meg annak, hogy fel lehet állni bárhonnan, ha nem hagyják el magukat. Jókor cserélték be Niverát, megmutatták, hogy a 6 roster működik még úgy is, ha a pályák alatt cserélnek. S1mple és ZywOo párharcát öröm volt nézni, de látszik az is, hogy s1mple lehet bármekkora állat is, egyedül nem tudja megnyerni a Na’Vi-nak a meccseket.

A döntő számokban | hltv.org

Borítókép: hltv.org

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva