BoardGame

Brass: Birmingham – a világ jelenleg harmadik legjobb társasjátéka


Nemrég megjelent magyarul a gazdasági-stratégiai társasjátékok egyik legkomolyabb, legmélyebb darabja.

A jelenlegi világranglista-harmadik (a Board Game Geeken) Brass: Birmingham mostani, legutóbbi kiadásáig elég nagy utat tett meg, mire a Gémklub megjelentette magyarul. Tervezője, Martin Wallace a sokat emlegetett modern társasjátékozás, vagyis a Nagy Reneszánsz előtt is komoly név volt kártyás játékaival (Steam, Discworld, A Few Acres of Snow), és a 2000-es évek eleje óta folyamatosan dobja ki az újabb játékokat.

A Brass: Birminghamet ne tévessze össze senki a Brass: Lancashire-rel, mely a 2007-es Brass modernizált változata, a Birmingham pedig a továbbfejlesztett és -gondolt változat, melyben Gavan Brown és Matt Tolman is beszállt. Koncepciójukban és mechanizmusaikban nincs nagy különbség köztük, de a Birmingham sokkal-sokkal mélységgel és rafkósabb.

Egy gazdasági, kézmenedzselős-hálózatépítős euróról van szó, kettő, három vagy négy játékossal, akiknek az 1770-es évekbeli Anglia Black Country néven ismert vidékének, a nehézipar központjának nevezett birminghami vonzáskörzet a felvirágoztatásában kell oroszlánrészt vállalniuk. Dübörög az ipari forradalom, miközben nekünk gyárakat, sörfőzdéket, szénbányákat, manufaktúrákat kell építenünk, ezeket össze kell kötnünk csatornákkal vagy vasútvonalakkal. Az egész projekt 100 évig tart(ana) a valóságban – a játékban 2-3 óra alatt megvagyunk vele.

Folytatás a Tarsasjatekok.com-on

 

 

Túró Dóra, lánykori nevén Halmozottan Hátrányos Helyzetű Drabális Túró Dóra gyermekkora rémálom volt számára”…

Túró Dóra darálója – új játék a Legyél te is NER-lovag! társasjáték alkotóitól

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva