Gaming

Már nem csak a PlayStation 5-tel használhatjuk az új DualSense kontrollert!


A játékosok egy újabb platformon használhatják a PS5 forradalmi kontrollerét!

A Sony minden tekintetben újgenerációs DualSense kontrollere a haptikus visszajelzésének köszönhetően sokak szerint megváltoztathatja a videojátékozás eddig ismert formáját. Nos, ha ezzel nem is értek egyet azt el kell ismerni, hogy valóban egy innovatív technológiai fejlesztésről van szó, ami véleményem szerint leginkább majd a speciális igényű játékosok számára fogja a géming jövőjét jelenteni. A kontroller funkcióit hiánytalanul természetesen csak PlayStation 5-ön élvezhetjük, mígnem a hétvégén a Valve be nem jelentette,

hogy a next-gen kontroller mostantól kompatibilis a Steammel.

Ez egyelőre csak azok próbálhatják ki, akik részt vesznek a ‘Steam Client Beta‘ programban és majd csak ezután, a tesztfázis zárultával válik teljesen publikussá. A Steam egyelőre még nem támogatja a kontroller haptikus visszajelzését, ellenben a touchpaddal, a giroszkóppal és a hangszóróval, melyeket a PC-re is elérhető eredetileg PS4 exkluzív játékokkal – mint a Death Stranding, vagy a Horizon Zero Dawn – teljes mértékben kihasználhatjuk.

Azt viszont egész valószínűnek tartom, hogy idővel a haptikus visszajelzés támogatása is megérkezik a platformra, ami így egy újabb kaput nyithat majd meg a látássérült játékosok előtt. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva