Gaming

Pofátlanul drágán adta el a Sony-tól ajándékba kapott PS5-jét egy brit celeb!


Ez a fajta üzérkedés akár büntetendő is lehetne!

A Sony a napokban jelentette be, hogy a PlayStation 5 annak ellenére produkálta minden idők egyik legjobb konzol premierjét, hogy erősen limitált készletek álltak a viszonteladók rendelkezésére. Mindkét újgenerációs masina várakozásokon felül teljesített, a játékosok a világ minden pontján kifosztották az üzleteket, és hiába az óriási kereslet, a következő nagyobb szállítmányokat leghamarabb csak 2021. első felében tudják útnak indítani.

Nem is nagyon csodálkozunk, hogy megjelentek a konzolhiány farvizén nyerészkedni próbáló hiénák, akik valamilyen úton módon több konzolra is le tudtak csapni, hogy  aztán azokat jóval az eredeti ár (185.000 ft) többszöröséért adják tovább. A helyzet problémás, ugyanis jelenleg több gép van a pofátlanul nyerészkedők “raktáraiban”, mint a hivatalos viszonteladóknál, de talán még nagyobb baj az, hogy hiába int bölcs türelemre mindkét gyártó, az emberek mindennek ellenére hajlandóak akár majdnem háromszoros árat is fizetni értük.

Szerencsés első körös előrendelés híján Magyarországon jelenleg 400.000+ forintért juthat hozzá a türelmetlen játékos egy új PS5-höz, tőlünk nyugatabbra viszont már az 1600 dolláros/1300 eurós árcédulát is átlépte, ami majdnem félmillió forintnak feleltethető meg.

Az viszont már a pofátlanság csúcsa, mikor egy brit celeb, a Made In Chelsea sztárja, James Taylor egészen konkrétan Instagramon henceg azzal, hogy a Sony-tól a hivatalos megjelenés előtt ajándékba kapott PlayStation 5-jét nem kevesebb, mint 1200 angol fontért, közel félmillió forintért adta el.

Az indok az volt, hogy nem tetszett neki, ezért inkább eladta, és visszavált a PS4-re.

Kép: TheGamer

Az érdekes az egészben az, hogy ugyan valóban erősebb a gép mint elődje, jelenleg alig kapni rá olyan játékot, amit kizárólag azon játszhatunk. Sőt, a Sony minden PS4 tulajt biztosított arról, hogy még pár évig nem kell attól tartaniuk, hogy játék nélkül maradnak, támogatni fogják a remek szolgálatot teljesítő masinát. Mivel a japánok szerint is évekre vagyunk még azoktól a játékoktól, melyek ténylegesen újgenerációsak lesznek, végképp érthetetlen némelyek sietsége.

Sem a PlayStation 5, sem az Xbox Series X nem tud a gyorsabb töltésen és a magasabb felbontáson kívül felmutatni semmit, ami miatt indokolt lenne az azonnali váltás. 

Persze jó érzés, ha az ember a lehető legújabb és a legjobb gépen játszik, az elérhető legjobb beállítások mellett, de akkor kérdem én, ha valakinek tényleg ez a mérvadó, akkor miért nem vált PC-re konzol helyett? Bár lehet tévedek, megesett már párszor, de a kényelmet még mindig nem tartom egy olyan erős érvnek, ami miatt nyugodtan azt tudnám mondani, hogy ötszázezer forinttal érdemes lehet kiváltani pár hónap várakozást.

De most, hogy belegondolok, kísértetiesen hasonlít az ügy egy bizonyos olasz futballmaffia jegyüzérkedési botrányához…Ha az bűncselekmény, ez miért ne lehetne az? Elvégre kereskedelmi visszaélés, vagy mi!

Hetek vannak még a megjelenésig, de már most uralja a Steam eladásokat a Cyberpunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva