Gaming

A Sony őrületesen sokat fordít reklámokra, a videojátékpiac felét ők teszik ki!


A Sony a reklámokban is verhetetlen!

A Sony úgy tűnik nem ült bele a PlayStation 4 sikerébe, és az ötödik generációs játékkonzoljának megjelenését sem bízta a korábban felépített nevére alapozva. A japán vállalat hihetetlen összegeket költött el a Playstation 5 reklámjaira, ugyanis a teljes videojátékipar előző havi TV-s reklámjainak, úgy pedig az elért emberek majd a felét ők tették ki.

A VentureBeat és az iSpot.tv – amerikai – statisztikái alapján október 16. és november 15. között az összes videojátékokkal foglalkozó cég összesen 1,49 milliárd reklám megtekintést tudhatnak valamilyen terméküknek – legyen az játék, vagy eszköz, melyből csak a Sony PlayStation 5 reklámjai valamivel több mint 700 millió emberhez jutottak el. Ez a teljes havi forgalom 47%-át jelenti. 

A statisztika alapján olyan cégeket utasított maga mögé, mint a Nintendo, ami egyéb játékok mellett leginkább a zseniális Mario Kart Home Circuit reklámozásával 21,7%-kal vette ki a részét. A japánokat a Microsoft Xboxa követi mindössze 16,4%-kal, aminek nagy részét még csak nem is az újonnan megjelent konzolok, az Xbox Series X és S teszik ki, hanem az Assassin’s Creed: Valhalla Gold Edition Xbox reklámja, melyet összesen 245 millióan láthattak. A konzolgyárosokat a videojátékipar két megkerülhetetlen kiadó óriása, az Activision (6%) és az EA (kb. 4%) követte, előbbi az új Call of Duty, utóbbi pedig a FIFA 21 reklámjaira költekezett. A maradék 5,4%-ot pedig egyéb stúdiók és kiadók teszik ki.

Fontos megjegyezni, hogy a megtekintések legnagyobb része sportesemények közben kerültek vetítésre, kivéve a Nintendo-ét, ami leginkább a saját közönségének csatornáin, a Disney és a Nickleodeon felületein bérelt spotokat. Pontos számokat nem ismerünk, de a Sony reklámokra fordított hihetetlen mennyiségű pénze kifizetődni látszik, ugyanis több iparági bennfentes állítja, hogy ugyan mindkét újgenerációs konzol, az Xbox Series X|S és a PS5 is várakozáson felül teljesít, de ez utóbbiból annak ellenére majd kétszer annyi fogyott eddig, hogy az egy héttel később jelent meg.

Ezek voltak a legtöbbet levetített TV reklámok:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva