BoardGame

A boldogság, álom, ábránd, széttépett falevél?


A The Pursuit of Happinessben kipróbálhatod, sőt lemodellezheted, mitől hogyan leszel boldog.

Kapow!
50 000 dollárra mentek, ami négy nappal a kampány vége előtt már bőven sikerült is ezer támogatóval.

Tízből kilenc ember, ha egy cserélhető kockával játszható játékot kell megneveznie, a Dice Forge-ot fogja mondani. Pedig azért akad más hasonló, korábbról és későbbről is. Ilyen például a Kapow!, melynek a jelenleg a második kiadása első és második része fut Kickstarteren. Persze nem könnyű komolyan ezzel a címmel, de nem is kell, mivel ez egy képregényzsáner-paródia, a lehető legklisésebb szereplőkkel. A játékmenet kellőképpen agyatlan, és bőven csörögnek benne a kockák, és van benne sok akció és valamennyi taktika.

The Pursuit of Happiness – Big Box and Nostalgia
20 000 dollárt akartak összegyűjteni, de öt nappal a kampány vége előtt már 200 ezer fölött járnak, közel 3000 backer segítségével.

Az Artipia 2015-ös The Pursuit of Happinessében egyetlen ember életét kell menedzselni a megszületéstől – a boldogság eléréséig. Mechanikáját tekintve – szakszóval – munkáslehelyezés, de a bábuk, melyeket ebben le kell helyezni, igazából nem munkások, hanem az egyetlen, boldogságkereső emberünk ideje. Ezeket kell úgy lehelyezni, hogy elérje a vágyott (és általunk a játékban választott) boldogságot. A játékhoz öt év alatt több kisebb-nagyobb kiegészítőt és promókártyát adtak ki, konkrétan tizenhármat. A mindezt tartalmazó, most kickstarterezett gyűjtői kiadás a Nostalgia alcímet kapta, ennek megfelelően egy ún. emlékpaklival bővíti a játékot, aminek a kártyái döntési helyzetek elé állítják a játékost.

Rune
Az igen szerény 1077 dolláros kitűzött célt simán elérte, sőt a holnapi zárásig valószínűleg várhatóan egyenesen megharmincszorozza több mint ezerötszáz támogatójával.

A Rune az egyik legkisebb összegű támogatást igényli, annyira kicsit, hogy a készítők is azt javasolják, hogy inkább kettesével rendeljük meg, ugyanis a postaköltség kábé annyi, mint maga a játék – összesen alig több 4000 forint. A játékban két varázsló idéz meg egy démont, ehhez persze jó sok varázserő kell, amit rúnákból tudnak szerezni, amik pedig úgy lehetnek, ha lepakoljuk a kártyákat. Minden körben úgy kell kijátszani egy lapot, hogy részben kitakarjon egy már lent lévőt.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 48. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

Kiemelt jövő évi megjelenés:

Fogy a föld, de mi van a vízzel – végre megérkezik Magyarországra az Underwater Cities

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva