Gaming

Igazán különleges játékélményt hoz a PlayStation 5 DualSense kontrollerével a Deathloop!


Még sok ilyen különlegességre számítunk ebben a generációban.

Sokan még emlékezhettek a Sony júniusi eseményére, ahol végre leleplezték a rajongók által azóta újragondolt PlayStation 5 kinézetét és azt is elárulták, hogy milyen vadiúj játékok fognak jönni a következő generációs gépeikre. A kínálatban szereplő alkotások közül egyből megdobogtatta a szívünket az a Deathloop, amit a Dishonored szériáról elhíresült Arkane Studios hoz el 2021 májusában nekünk.

A srácok ugyanis nem kevesebbet ígérnek, mint egy adrenalindús, időhurokba keveredős történetet, amiben változatos kihívások, különleges helyszínek és a szokásos lopakodás, vagy éppen kegyetlen hentelés vár ránk. A valóban vérbeli akció-szerepjátékról legutóbb pedig az is kiderült, hogy a PlayStation 5 innovatív kontrollerjére, a DualSense-re több szempontból is fog építeni, hogy a lehető legjobb játékélményben lehessen részünk.

Mivel nem csak egy másik bérgyilkos, hanem rengeteg ellenfél is vadászni fog ránk, ezért egy igazán impozáns fegyverarzenált adnak majd a kezünkbe, ami közül mi választhatjuk majd ki az adott szituációhoz és játékstílusunkhoz leginkább passzoló gyilkolóeszközt. A készítők találóan dinamikus fegyvereknek hívják őket, hiszen a DualSense-be épített haptikus visszajelzésekkel és adaptív ravaszokkal mindegyik teljesen egyedi érzetet fog kelteni, miután a kezünkbe vettük, lőttünk velük, vagy újratáraztuk valamelyiket.

A legviccesebb az egészben viszont az, hogy ha beragad valamelyik fegyver, akkor a kontrollerünkön lévő ravaszt csak félig tudjuk majd lenyomni, hiszen az animáció mellett így jelzi számunkra a játék az adott szituációt alaposan megnehezítő problémát. Persze, ez ilyenkor pusztán egy átmeneti kellemetlenséget fog okozni, mivel csak egy picit félre kell húzódnunk karakterünkkel, hogy gyorsan megjavíthassa az adott fegyvertípust.

A haptikus visszajelzéseket is bevetik a Deathloop készítői, ugyanis amikor futunk, csúszunk, mászunk, lopakodunk, vagy teleportálunk főhősünkkel, azt egytől egyig másmilyennek fogjuk érezni. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a különböző típusú felületeket is másképpen fogjuk érzékelni, hiszen nem mindegy, hogy például egy kőkemény cserepes tetőn próbálunk menekülni, vagy hatalmasat ugrunk egy nagyobbacska hókupacba.

A végére pedig azt ígérik, hogy a DualSense-be épített hangszórón keresztül fogjuk hallani a felénk repülő golyók hangjait, de ezen keresztül fülelhetjük majd le az előrejutás szempontjából létfontosságú rádióbeszélgetéseket is. Ezekből már tisztán látható, hogy a 2021 májusában debütáló Deathloop valóban különleges élményt fog nyújtani az általunk is tesztelt PlayStation 5-ön, amiből addigra valószínűleg jóval több hazai játékosnak fog jutni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva