Gaming

A legjobb dolog, ami Pókemberrel történhetett – Leteszteltük a Spider-Man Miles Moralest!


PlayStation 5-ön néztük meg, hogy mit tud a legújabb Spider-Man játék.

Mostanában egyre ritkábban van olyan játék, amit annyira várunk, hogy már a megjelenése előtt rengeteget írunk róla. Szerencsére azért ilyen volt idén a Riot Games első FPS játéka, a Valorant, a CD Projekt hamarosan megjelenő sikervárományosa, a Cyberpunk 2077 és persze, az Insomniac Games szerelemgyerekének számító Spider-Man Miles Morales, ami a PlayStation 5 egyik nyitócímeként próbálta meg túlszárnyalni a 2018-as elődjét.

Nem kis terhet vett ezzel a nyakába fejlesztőcsapat, hiszen nem elég, hogy két évvel ezelőtt sokak szerint minden idők egyik legjobb képregényhősös játékát rakták össze – amitől értelemszerűen az egekbe nőttek a rajongók elvárásai -, de a friss PlayStation 5 tulajdonosok is elvárták, hogy a legújabb epizód a lehető legjobban igazolja, hogy miért volt értelme már az első körben beruházniuk a Sony következő generációs konzoljára. Természetesen a Miles Morales kapcsán is elkezdtek gyűlni a játékiparra mostanság igencsak jellemző borús fellegek, amikor kiderült, hogy a vadiúj Pókember kaland nem egy teljes értékű folytatás lesz, hanem csak egy akkora kaliberű DLC, mint a Lost Legacy az Uncharted 4 esetén.

Mi egy fokkal a legnehezebb szint alatt ugrottunk bele a történet felgöngyölítésébe és jelenleg 16 óránál tartunk, amikor is csupán pár halállal a hátunk mögött teljesen végigvittük a sztorit, de maradtak még teljesítésre váró mellékküldetések, szóval emiatt egyáltalán nem kell aggódni. Ehhez kapcsolódóan többen a megszokottnál magasabb árszabással támadták a csapatot, miszerint miért kell itthon 22 ezer forintot kifizetni egy ekkora kaliberű játékért, csak ők akkor még nem tudták, hogy a teljes játékidő alatt egy annyira intenzív, pörgős és több helyen adrenalindús élményt kapunk, amiért sokaknak megérheti ennyi pénzt leszurkolni – ráadásul, ha lemezes gépet vettek, akkor nyugodt szívvel adhatják tovább pár ezres bukóval.

A Spider-Man Miles Moralesben ugyanis minden benne van, amiért az előző részt imádtuk, azaz ugyanakkor élmény a városban lengedezni, kisebb-nagyobb bűntetteket elhárítani, összegyűjthető cuccokat levadászni és olyan harcrendszerben küzdeni az ellenfelekkel, amit a Batman Arkham játékok óta már egészen jól ismerünk és szeretünk. Miles viszont merőben más, mint Peter, ami nem csak abban mutatkozik meg, hogy sokkal extrémebb mozdulatokra képes, hanem abban is, hogy a bioelektronikusságával egyszerre tud rendkívül látványos és óriási sebzéseket kiosztani ellenfeleinek, egyszerre akár többnek is. Ennek egyébként a történet második felében megvan sajnos az a hátulütője, hogy egy idő után már túlságosan könnyűek lesznek a harcok, ugyanis addigra már szinte minden riválisunk gyengéjét ismerjük és annyi kütyünk, meg combos skillünk van, amivel egy kisebb seregnyi rosszarcút is egyszerűen bedarálhatunk.

Megszerezhető ruhákból és feloldható erősítésekből, valamint képességekből ismét válogathatunk majd kedvünkre, viszont alaposan feldobja a játékmenetet az először rövidebb, majd fejlesztve hosszabb ideig használható láthatatlanság, amivel akár a leghúzósabb szituációkból is gyorsan kimenekülhetünk. A történet egészen kellemes, de ne várjon senki túlságosan nagy mélységeket tőle, viszont a látványvilág az valami elképesztő, ha élünk a 4K 30 fps és a ray tracing technológia előnyeivel. Ez annak fényében a legérdekesebb, hogy ez még közel sem egy teljesen következő generációs cím, úgyhogy epekedve várjuk, hogy mit fognak még a fejlesztők kihozni a PlayStation 5-ből.

És ha már szóba jött a Sony legújabb konzolja, akkor beszéljünk egy kicsit arról, hogy gyakorlatilag a legkisebb Sport szeletet – ami azért már tényleg eléggé parányi – nem lehet annyi idő alatt megenni, amíg betölt a játék, hiszen a villámgyors SSD-nek hála a töltési idők gyakorlatilag minimálisra csökkentek. Ezt leginkább a gyorsutazások alatt, valamint a különböző pályarészekből a városba kilépve lehet a legjobban érezni, amit nem mellesleg a DualSense kontrollerrel érkező vadiúj funkciók is alaposan megspékelnek.

Ugyebár vannak itt adaptív ravaszok és haptikus visszajelzések is, amiknek hála a lengedezés, a verekedés és a városon belüli történések egy merőben új élményt nyújtanak, bár azt azért rossz szájízzel hozzá kell tegyük, hogy a kontrollerünk a teszt közben bemondta az unalmast, hiszen másokhoz hasonlóan elkezdtek minden átmenet nélkül beragadni a gombjai. Szerencsére a Konzolvilág munkatársai – vasárnap ellenére is – egyből cserélték nekünk az eszközt, amiért ezúton is óriási pacsi nekik.

Összességében elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag a teljes végigjátszás alatt rendkívül jól szórakoztunk, ráadásul annyira tetszett nekünk a Spider-Man Miles Morales, hogy a New Game+ módnak hála nemrégiben újra belekezdtünk Pókember legfrissebb kalandjába. Mindezek fényében nyugodt szívvel ajánljuk a Marvel rajongóknak, a képregények és szuperhősös történetek kedvelőinek, de még azoknak is, akik csak simán szeretnének legalább 15 órát önfeledten szórakozva eltölteni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva