BoardGame

A Föld pusztulása elől űrhajón menekülő cosplayerek a súlytalanságban rájönnek, hogy igazából birtokolják az eljátszott szuperhősök képességeit


Az USS Freedom társasjátékban épp ez történik.

Creature Comforts
Négy nappal a kampány vége előtt több mint tízszeresét gyűjtötte össze a kitűzött közel 19 ezer dollárnak, csaknem 5500 támogatótól.

Creature Comforts gyerekekkel is játszható, gyűjtögetős munkáslehelyezés a Kids Table Board Gamingtől. Ők úgy rakják össze a játékaikat, hogy haladó, gyakorlott játékosok is élvezzék, de a szabályok egyszerűsítésével gyerekjátéknak is jók legyenek. Van benne kockadobás, például ez dönti el, milyen mezőkre lehet munkásokat tenni. Illetve pontosabban olyan helyre is lehet állatot tenni, ahova a kockadobás alapján nem tehetnénk, ám hasznunk csak akkor lesz belőle, ha a később dobott falukocka pont jó oldalára pörög ki. Ha még így sem tudunk mit kezdeni az adott mezővel, buktuk az akciót, de kapunk egy tokent, mellyel a majd később befolyásolhatjuk a dobásainkat. A mezőkön mindenfélét lehet gyűjteni, amikből bútorokat csinálhatunk, amikből pedig a győzelmi pontjaink lesznek. A Creature Comforts kifejezetten píszes játék, aminek része az is, hogy nem bünteti igazán szigorúan a hibás döntéseket.

USS Freedom
A kampánya már lezárult, 807 támogató közel 50 ezer dollárt dobott össze rá.

A Föld egy galaktikus háború tűzvonalába került, és hát persze oda is lett, simán megsemmisült. Az uccsó túlélők – mit tesz isten – egy csapatnyi cosplayer, akik ellopják az idegenek egy űrhajóját, elnevezik USS Freedomnak, és elmenekültek vele. Aztán a hajón, a súlytalanságban felfedezik, hogy igazából mindannyian birtokolják az eljátszott szuperhősök szupererejét…

The Boys: This Is Going to Hurt
Még van 18 nap, és megvan a kitűzött 50 ezer dollár, sőt majdnem 70 ezer is összejött már több mint 700 támogatótól.

Valahogy mindig jólesik olyan szuperhősökkel “találkozni”, akik szupererejük/képességük mellett azért esendők, és akár kifejezetten rossz tulajdonságaik is vannak. A The Boys: This Is Going To Hurtben egy Billy Butcher nevű kamu FBI-ügynök összeesküvést sző a legnépszerűbb szuperhős, Homelander ellen. A kiadó 1First Gamesnek ez lesz a legelső játéka, és nyilván az első Kickstarter-projektje is. De ne feledjük, hogy ez a formáció a szinte negyvenéves 1First Comics leánya.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 49. heti Kickstarter-ajánlójában

 

Egy újabb fontos cím érkezik meg Magyarországra:

Fogy a föld, de mi van a vízzel – végre megérkezik Magyarországra az Underwater Cities

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva