Gaming

Mától ingyen kipróbálhatjuk az egyik legjobb horror platformer folytatását – de csak PC-n!


Megjelenni csak hónapok múlva fog, de már most kipróbálhatjuk!

A horror platformerek imádata esetemben pár éve a Limbo befejezés után vette kezdetét, majd folytatódott később az Inside-dal, számomra viszont valamiért mégsem a kategória koronázott királyai jelentik az abszolút kedvencet, hanem a pár éve megjelent Little Nightmares. Ez utóbbi kifacsart, groteszk világa mélyen meg tudott ragadni, míg jelen társadalmunkkal szemben állított görbe tükre szinte minden pillanatban egy komolyabb gyomrossal ért fel. Mindamellett fejtörői ötletesek, karakterei (értsd bossai) pedig egészen emlékezetesek tudnak maradni.

A fejlesztők szerencsére nem lankadnak, hamarosan pedig be is fejezik a folytatást, ami mától bárki számára kipróbálható Steames demót kapott. Később természetesen – valamikor 2021. elején (januárban?) – a konzolos játékosok is belekóstolhatnak majd a játékba.

A demóban az új karaktert, Mono-t kell átnavigálnunk egy igen sötét erdőn, majd kiszabadítanunk az első részben megismert Six-et, hogy aztán együtt meneküljenek az őket hajszoló Vadász elől. Akik játszottak az első résszel, azok tudhatják, hogy nagyjából milyen küldetésre invitál minket a demó, akik pedig nem, jobb ha mielőbb pótolják előtte az első felvonást – mert zseniális!

Meglepő lehet, de a játékot az a Tarsier Studios jegyzi, ami sokáig kizárólag PlayStation-re fejlesztett, méghozzá nem is akármit, hanem a végtelenül aranyos, nem kevésbé zseniális és emlékezetes Little Big Planet sorozatot. Sackboy később majd olyan meghatározó alakja lett a Sony konzoljának, mint Nathen Drake, Kratos, vagy Joel és Ellie.

A stúdió a Little Nightmares-el egy teljesen másik közönséget céloz, a korábban mutatott zsenialitásuk viszont teljes mértékben tetten érhető itt is, így ha másért nem is, de miattuk mindenképpen érdemes tenni egy próbát vele. Még akkor is, ha egyébként egyáltalán nem szereted a platformereket – vagy talán főleg akkor!

A Little Nightmares 2021. február 11-én jelenik meg PC-re, Xbox One és Series X|S-re, illetve PlayStation 4-5-re és Nintendo Switch-re.

Hamarosan mobilokra is megjelenik az egyik legjobb Star Wars játék!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva