Gaming

38 év után először jelenik meg konzolra a Microsoft Flight Simulator!


Hamarosan Xboxon is berepülhetjük a világot!

Az éjjel megtartott The Game Awards meglepetései között jelentették be, hogy pár hónap múlva, 2021. nyarán a Microsoft Flight Simulator végre Xbox Series X-re és Series S-re is megjelenik. Az erősebbik gépen méghozzá 4K-s felbontásban élvezhetjük majd, de persze csak abban az esetben, ha rendelkezünk megfelelő tévékészülékkel is.

Ez egyben azt jelenti, hogy a Flight Simulator a sorozat 38 éve tartó történelmében most először jelenik meg konzolokra.

Az első Microsoft Flight Simulator még 1982-ben jelent meg IBM gépekre, a Bruce Artwick fémjelezte SubLogic gondozásában. A játék akkoriban óriási mérföldkőnek számított, mind grafikailag, mind pedig technológiailag, videojátékként viszont csak a szimulátorok szerelmesei számára jelentett igazi kikapcsolódást. A kritikai siker miatt egészen sokáig zöld út volt a további részek előtt, melyek pár évente váltva egymást mondhatni töretlenül jelentek meg egészen a 2006-os Flight Simulator X-ig, amely később ugyan kapott egy Steames portot, folytatást – pár elhalt próbálkozást és bezárt stúdiót követően – csak 14 évvel később, idén 2020-ban kapott.

A Flight Simulator 2020 pedig egy egészen remek alkotás lett, mely nemcsak visszaállította a sorozat lényét, hanem komoly technológiai újításokat is hozott az Azure képében, mely a játékon belül valós időben képes modellezni az egész bolygó időjárását. Mindezt közel fotorealisztikus grafika és az egész világot keresztül-kasul szabadon berepülhető környezettel megtoldva. 

A játék nem oly rég hivatalos VR támogatást is kapott, sőt, annak fájljai között egészen árulkodó nyomokat is találtak a konzolos port, illetve magukkal az újgenerációs Xboxok jövőjével kapcsolatban. 

A Flight Simulator 2020 a történelmében hamarosan először jelenik meg konzolokra, természetesen kizárólag Xboxra, méghozzá a Game Pass kínálatának részeként!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva