Gaming

Az EA rálicitált a Take Two-ra: megvették a legendás Codemasters-t!


Az Electronic Arts nem tűri a konkurenciát!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Take Two komoly érdeklődést mutat a legendás múltra visszatekintő Codemasters-re, sőt, 994 millió dollárért cserébe meg is kezdték a megállapodás után szokásos akvizíciót, felvásárlást. Ilyenkor, a piaci verseny és jogi átvilágítás miatt pár hónapba beletelik, mire a tényleges üzlet végbemegy, mely valamikor 2021-ben zárult volna, addig viszont bárki rálicitálhat a korábbi ajánlatra, ami a mai napon meg is történt, méghozzá az EA személyében.

A kanadai óriás nem kevesebb mint 1,2 milliárd dollárt ajánlott, a beszámolók alapján pedig a Codemasters vezetői minden bizonnyal elállnak a Take Two mellől, elfogadva az EA nagyobb ajánlatát.

Játékos oldalról tulajdonképpen szinte mindegy is kinél köt ki, hiszen a versenyjátékairól híres vállalat az eddig ismert formájában (mint önálló kiadó) így is-úgy is megszűnik működni. Az EA és a Take Two alatt bizonyosan más funkciót tölt majd be, de erről egyelőre nem tudni semmi biztosat, csupán annyit, hogy a Codemasters bizonyos vezetői maradnak jelenlegi pozícióikban, illetve páran helyet kaphatnak majd az EA felsőbb döntéshozói köreiben is.

Hogy a jelenleg is futó játéksorozatokat mindez miként érinti csak megtippelni lehet, ezzel viszont az EA – ha eddig még nem volna – mostantól hivatalosan is a sportjátékok megkerülhetetlen atyaúristene lett. Sokan az EA játék és fejlesztői felfogását ismerve nem örülnek, a kiadó legtöbb sportjátéka ugyanis tömve van mikrotranzakcióval, amely miatt egyre több kormány lenne hajlandó komolyabban fellépni a szerintük szerencsejátékot népszerűsítő vállalattal és játékaival-játékmódjaival szemben, de a konkurenciák ellehetetlenítése sem áll távol tőle.

A vásárlással a Take Two a sportjátékok piacán majdhogynem EA méretűre nőhetett volna, de nagyon úgy tűnik, hogy Andrew Wilson bármit megtesz, csakhogy továbbra se legyen – még megközelítőleg se – piaci riválisa.

Az EA vezére azt is elárulta, hogy az általuk használt technológia, a globális piaci elérésük, és fejlesztői tapasztalatai kombináció lehetővé teszi, hogy a Codemasters sorozatai ezáltal nem csak több játékosokhoz jutnak majd el, hanem a versenyjátékok piaci és játékipari jelentőségűvé fejlődhetnek. Az EA a felvásárlással többek között olyan sorozatokhoz jutott hozzá mint a Dirt, a Formula 1, a Grid, vagy a Project Cars.

A kérdés már csak az, hogy lesz-e mikrotranzakció a folytatásaikban?

https://leetesport.hu/hu/2020/12/14/fellazadtak-egy-iphone-gyar-munkasai/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva