Counter Strike

A Vitality felmosta az Astralis-szal a padlót – BLAST Premier 2020 Fall Finals


Bár az alsó ágon mapot sem vesztettek a dánok, a döntő nagyon nem a kedvük szerint alakult.

Tegnap játszották az őszi szezon nagydöntőjét a BLAST-on, a Vitality és az Astralis csaptak össze. Ezzel a BLAST idénre lezárult, ám a 2020-as év végi finálé még várat magára, januárban indul majd a Global Finals. Tegnap a Vitality és az Astralis csaptak össze, a gigászinak ígérkező döntőt végül egészen simán nyerték a franciák. A győzelemmel 225 000$-t zsebeltek be, illetve egy spotot a Global Finals-re. Pontosabban azt már tavasszal megszerezték, így a második helyezett Astralis kapta meg a lehetőséget az 1 000 000$-os tornára.

Kemény év volt ez a Vitality-nek. Az év elején kilépett tőlük az irányító, bevettek egy újoncot és rábízták az IGL szerepet apEX-re, aki sosem játszott ebben a szerepben korábban. Jó formában voltak, de zsinórban 4 döntőt elbuktak, majd megkapták az első helyet a hltv-s világranglistán. Aztán bevettek a csapatba még egy újoncot, és elsőként kezdtek el valódi 6 fős felállással játszani. Végül megnyertek 2 döntőt.

A döntőbe az Astralis már bemelegedve érkezett. A consolidation finalben 2:0-ra verték a BIG-et. A döntő első mapja Vertigo lett, amit az Astralis választott magának. Itt jött a hatalmas pofára esés, a franciák kíméletlenül 12:3-ra behúzták az első félidőt, és a másodikban is csak 1 kört engedtek a dánoknak. 16:4-re tehét a Vitality nyerte az első pályát.

A második pályán úgy tűnt, erőre kapott az Astralis. Dust2-n Ct oldalon 11 kört tudtak védeni, majd érkezett a térfélcsere. A Ct oldal azonban a franciáknak is hasonlóan jól ment, mint a dánoknak. Visszahozták a lemaradást, 14:13-ra vezettek, amikor az Astralis valahogy lezárta a pályát 3 körrel. 1:1 volt így az állás összesítve, egy mapot simán nyert a Vitality, egyet meg nagy nehezen az Astralis. Itt mindenki azt hitte, érkezik a szoros harmadik pálya, a döntők döntője.

Jött Inferno, ahol az első map forgatókönyve érvényesült. 12:3-as félidő a Vitality-nek, végül sima győzelem 16:5-re. Az Astralis összetört, a Vitality pedig a felhők felett járt. Az őszi szezon lezárultával pedig már csak 2 hely maradt a Global Finals-ben, melyet a BLAST Premier Circuit pontszerzős helyeiből fognak feltölteni a legjobbakkal.

A döntő számokban | hltv.org

Borítókép: hltv.org

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva