Gaming

Már Android készülékeken is kipróbálhatjuk az Amazon játékstreamingjét!


Egyre telítettebb piacba csatlakozik be az Amazon Luna, aminek bétája Androidra is beköszön!

Egyre többen vágnának maguknak egy szeletet a játékstreaming megoldások egyre növögető tortájából, melynek egyik legújabb nevezettje az Amazon Luna a mai naptól már Android készülékeken is nyüstölhető.

A Google Stadia-val és az Xbox Game Pass-al ellentétben viszont a Luna telefonokon és tableteken is még böngésző alapú, ezért ne nagyon keresgéljük az arra vonatkozó applikációt a Play Store-ban.

A Luna jelenleg béta fázisban van, így csak azok próbálhatják ki, akik az Amazon oldalán külön igénylik a korai hozzáféréshez szükséges jogosultságot. A szolgáltatás az early access ideje alatt a konkurenciákhoz képest egészen baráti összegbe, mindössze 6 dollárba (1700-2000 forintba) kóstál, cserébe pedig a Game Pass-hoz hasonló bővülő játéktárat kapunk, bár a kínálat jelenleg nem mondható túl acélosnak. Továbbá Ubisoft+ integritást is kapott, ami 15 dollárért, körülbelül 4500 forintért enged játszani a legjobb Ubi játékokkal, közvetlenül és azonnal a felhőből.

A Luna jelenleg csak az alábbi 21, minimum Android 9-et futtató eszközzel kompatibilis (ez hamarosan még tovább bővül), minden máson sajnos hibaüzenetbe fogunk ütközni:

  • Pixel: 4XL, 4a, 4a 5G, 5.
  • Samsung: S10, S10+, Note 10, Note 10+, S20 5G, S20+ 5G, S20 Ultra 5G, Note 20
  • OnePlus: 7, 7 Pro, 7 Pro 5G, 8, 8 Pro, Nord, 7T, 7T Pro, 7T Pro 5G

A játékokat a bétában 1080p-s felbontásban futtathatjuk, amihez minimum 10 Mbps internetsebesség szükségeltetik, később pedig – bizonyos játékokhoz – érkezik 4K is. Érdemes hozzátenni, hogy az adatforgalom sem lesz piskóta, egy órányi Full HD játékért 10 GB-ot fog megenni, ami miatt csak a korlátlan adatcsomaggal rendelkezőknek ajánlott. Magukat a játékokat több kontrollerrel is játszhatjuk, támogatott az Xbox One és a PS4 DualShock kontrollere és az egér billentyűzet kombó is, a legjobb élményt viszont a Luna saját irányítója adja majd, ami a Google megoldását követve közvetlenül a felhőbe csatlakozik a zéró késleltetés elérése érdekében.

Na de mégis kinek ajánlott?

Mivel nincsen ingyenes, vagy legalább a Game Pass-hoz hasonló jutányos próbaidőszaka, jelenleg talán azok számára lehet érdekes, akiknek már van Ubisoft+ előfizetése. A tesztidőszak alatt olcsóbb mint a Stadia és a Game Pass, azok viszont most sokkal többet kínálnak a pénzükért, de még a GeForce Now is jobb alternatíva lehet, az ugyanis kompatibilis a Steam, az Epic, a Uplay és hamarosan a GoG-os fiókunkkal. Ebbe a mezőnybe pedig “folyamatosan növekvő kínálattal” nagyon nehéz becsatlakozni.

Az Amazon Luna az említettekhez hasonlóan egy remek szolgáltatás, amire később egészen biztosan érdemes lehet benevezni, ezzel viszont várjunk még, mert a kategóriájában az Xbox Game Pass egyelőre jobb és számíthatóbb választásnak tűnik. 

Mindenképp érdemes még megemlíteni a Twitch támogatást is, és nem csak azért, mert az is az Amazon portfóliójába tartozik, hanem mert a világ legnagyobb videojátékos közössége ott leledzik. Ha például egy streamer játszik egy játékkal, akkor nézői bármikor elindíthatják azt a Lunán keresztül, ha pedig nincs meg azonnal meg is vásárolhatják. Igen ám, csakhogy a Google ebben is megelőzte őket, a Stadia ugyanis a Youtube-al kompatibilis, amely viszont a világ vezető videómegosztó portálja, ami már a videojátékos reklámjaiba is beépíti ugyanezt a rendszert.

https://leetesport.hu/hu/2020/12/16/nyolc-evig-keszult-ez-a-foto-egy-sorosdoboz-segitsegevel/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva