Gaming

Hamarosan végleg leállnak az Xbox 360-as Halo online szolgáltatásai!


Hamarosan egy nagyszerű korszak záródik le, köszönjük a szép emlékeket!

A Microsoft és a 343 Industries nehéz szívvel jelentette be, hogy 2021. december 18-án teljesen és végleg leállítják az Xbox 360-as Halo játékok online szolgáltatásait. Ez azt jelenti, hogy a lojális Halo játékosok már csak egy évig használhatják az online matchmakinget, azután már csak a ‘Costume Online Game’, a ‘Local Game’ és az ‘Online Squad’ lesz elérhető.

A leállás a Master Chief Collection-t és a visszafele kompatibilitást nem érinti, így azok, akik Xbox One-on és a Series konzolokon indítanak online meccset a régi játékokban, azok továbbra is találnak majd. 

Mindez persze aligha lehet meglepő, hiszen az utolsó 360-as gépre is megjelent Master Chief kaland a Halo 4 volt, amely idestova 8 évvel ezelőtt, 2012-ben debütált, méghozzá a 343 első Halo játékaként. Azóta rohamosan fejlődött a technológia is, amit a Microsoft az online játékaihoz használ, így a régi rendszer fenntartása mára már fölöslegesen foglal le hasznosabb helyekre is átcsoportosítható erőforrásokat. A hír persze szomorú, főleg ha személyes emlékek kötődnek hozzá, de nem hiszem, hogy 2020-ban számottevő játékos indítana online meccset Xbox 360-ról.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva