Counter Strike

A Budapest Five nyerte a Magyar Esport Bajnokság CS:GO versenyét!


Az egész verseny során egy pályát buktak el, ezzel magabiztosan hozták a tornát!

Szombaton véget ért a Magyar Esport Bajnokság CS:GO versenye, ahol a várakozásoknak megfelelően a Budapest Five lett a végső győztes. A döntőben a Békéscsabai Esport Egyesület-et győzték le 3:0-ra, így tehát övék lett a legnagyobb szelet az egymillió forintos tortából.

Összegzés

Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség (NGES) által szervezett Magyar Esport Bajnokság (MEB) CS:GO versenye két nyílt kvalifikációt, egy zárt kvalifikációt és egy Final Four névre hallgató négyes tornát foglalt magába.

A nyílt kvalifikációkról 2-2 csapat bejutott a zárt kvalifikációba, négy meghívott csapat mellé. Ebből a nyolcas mezőnyből négy csapat jutott tovább a végső szakaszra, ahol a fennmaradó csapatok egymillió forintos összdíjazásért játszhattak.

A verseny utolsó állomása november 28-án vette kezdetét és december 19-én, azaz szombaton ért véget. A felső ági döntőben a Budapest Five 2:0-ra győzte le a Békéscsabai Esport Egyesület csapatát, ám utóbbi 3:0-ra hozta a Lenovo Legion Honvéd elleni alsó ági döntős meccsét, így a nagydöntőben ismét összetalálkozott a Budapest Five és a BEE!

A rájátszás ágrajza (Liquipedia).

A döntő

  • Budapest Five: torzsi, kory, coolio, kolor, fleav (edző: gabesson)
  • Békéscsabai Esport Egyesület: gubi, ultra, nestlareN, remaiN, er9k (edző: pmk)

A döntőt a Budapest Five egy map előnnyel kezdte, ugyanis torzsiék érkeztek felső ágról. A két lejátszott pálya Nuke és Mirage lett, előbbin 16:10-es, utóbbin 16:5-ös győzelmet arattak, ezzel összességében 3:0-ra tudták hozni a Békéscsabai Esport Egyesület elleni döntőt.

A döntő összesített statisztikái (HLTV).

A torna teljes összdíjazása egymillió forint volt, melyből a győztes Budapest Five 500 ezer forintot, míg a második helyezett Békéscsabai Esport Egyesület 250 ezer forintot kaparintott meg. A harmadik Lenovo Legion Honvédnak 150 ezer forint, a negyedik Positive Vibes-nak pedig 100 ezer forint lett a jutalma.

Köszönjük a szervezést a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetségnek, a közvetítést a Metabro stábjának, illetve a támogatást az ASUS-nak és az Intel-nek! Ezenfelül gratulálunk a résztvevő csapatoknak és köszönjük a sok-sok szurkolást, remélhetőleg mielőbb újra találkozunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva