Gaming

Egy soha nem látott The Simpsons játékra bukkantak egy 22 éves fejlesztői Dreamcast-en!


22 után is képes meglepetéseket okozni a SEGA Dreamcast!

A fejlesztői konzolok sok esetben rejtenek valódi kincseket, melyek legtöbbször kiadatlan, bejelentetlen, soha nem látott játékokat, vagy a konzol erejét feszegető tech demókat jelentenek. Dev kitekre persze elég nehéz lecsapni, de ha sikerül is beszerezni egyet-egyet valamilyen stúdiótól sem garancia arra, hogy találunk rajta bármit is.

Ezért nagy dolog, hogy egy 22 éves Sega Dreamcast feljesztői gépen találtak egy eddig soha nem látott befejezetlen The Simpsons játékot, a Bug Squad-ot.

A játékban egy, a Simpsonék házában élő bogárt alakítunk, a játszható verzió alapján viszont igen nehéz megmondani, hogy mi lehetett az alapkoncepció. A Bug Squad-ban ugyanis alig csinálhatunk bármit, a ház egy kis részén ugrabugrálhatunk csupán, miközben Homer járkál körülöttünk fel-alá. A Dreamcastic Channel Youtube csatorna videósa szerint inkább egy tech demóról van szó, ami kizárólag azért készült, hogy teszteljék vele a konzol erejét és lehetőségeit.

A játék nem mellesleg egészen jól néz ki, már-már vetekszik a Dreamcast legszebb címeivel, bár igaz, hogy a cell-shaded grafika sokkal jobban képes öregedni mint bármilyen másik grafikai stílus – leszámítva néhány platformert. A demót a néhai Red Lemon Studios készítette, de ha nem ismered sem hibáztatlak, ugyanis összesen három kevésbé ismert alkotásuk létezik – nem mellesleg egyik sem jelent meg Dreamcast-re -, 2003-ban pedig csődöt jelentettek, és végleg lehúzták a rolót. Mivel három játékuk közül kettő is licenszelt cím (Bavehearth, Farscape: The Game), nem kizárt, hogy a The Simpsons: Bug Squad is szorosan köthető valamelyik Simpson család epizódhoz. Ezt viszont már soha nem fogjuk megtudni…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva