BoardGame

Komoly kihívót kapott a Kickstarter


A Gamefound alapítója, az Awaken Realms társasjáték-kiadó megelégelte, hogy a Kickstarter bevételének harmada jön társasjátékokból, mégse fejleszt.

Az Awaken Realms kiadó 2018-ban indította el kifejezetten a Kickstarter alternatívájaként a társasjátékoknak dedikált saját közösségi finanszírozós felületét, a Gamefoundot. A Ks annak ellenére, hogy bevételének mintegy harmadát társasjátékos projektekből szerzi, tíz százalékot sápot szed le a kampányok során a támogatók által összedobott pénzből, de fejlesztésre mégse költenek.

A Gamefoundon téma és műfaj szerint is lehet szűrni, és a kommentek is téma szerint rendszerezhetők. A projektgazdáknak rendelkezésre az automatikus stretchgoal-rendszer, ami minden további nélkül megmutatja, hogy mennyi van hátra a következő célhoz, ami ha megvan, frissíti is az oldalt. Nos, Kickstarteren még mindig az van, hogy figyelni kell a kampányt, majd kézzel átírni mindent, ha megvan a pénz.

Az első projekt nemrég indult, és van egy csodálatos “beetető” módszerük: minden ks-es projektgazdának ingyen biztosítanak saját pledgemanager-rendszert, vagyis azt a webshopszerű felületet, melyen a később a támogatók véglegesíthetik a rendelésüket, esetleg megvehetik a kiegészítőket is. Hát, ez sincs a Kickstarteren.

Folytatás a Tarsasjatekok.com-on

 

A Watergate a 2019-es Golden Geeken nyerte meg a kétfős játékok kategóriáját.

A Watergate-botrányból készült a tavalyi legjobb páros társasjáték – tavaszig nálunk is megjelenik

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva