Valorant

A need more DM nyerte a Magyar Esport Kupa Valorant versenyét!


A Final Four során már pályát sem vesztettek.

Szombaton véget ért a Magyar Esport Kupa Valorant versenye, ahol a várakozásoknak megfelelően a need more DM lett a végső győztes. A döntőben az iPon Team Horizon Reapers-t győzték le 3:0-ra, így tehát övék lett a legnagyobb szelet az egymillió forintos tortából.

Összegzés

Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség (NGES) által szervezett Magyar Esport Kupa (MEK) Valorant versenye két nyílt kvalifikációt és egy Final Four névre hallgató négyes tornát foglalt magába. A nyílt kvalifikációkról 2-2 csapat jutott tovább a végső szakaszra, ahol aztán egymillió forintos összdíjazásért játszhattak.

A rájátszás ágrajza (Liquipedia).

A verseny utolsó állomása december 14-én vette kezdetét és december 22-én, azaz a tegnapi napon ért véget. A felső ági döntőben a need more DM 2:0-ra győzte le a Team Up-ot, majd pedig az alsó ági döntőben az iPon Team Horizon Reapers is 3:0-ra nyerni tudott ellenük, így a nagydöntőben megvalósulhatott a need more DM vs THR összecsapás!

A döntő

  • need more DM: Tigene, Barcode, crazyd33R, bzt, hussaR (edző: V1CE)
  • iPon Team Horizon Reapers: Lana, specimen, ikke, kwixy, szimpli

A döntőt a need more DM egy map előnnyel kezdte, ugyanis bzt-ék érkeztek felső ágról. A két lejátszott pálya Icebox és Split lett, előbbin 13:4-es, utóbbin 13:11-es győzelmet arattak, ezzel összességében 3:0-ra tudták hozni az iPon Team Horizon Reapers elleni finálét.

A négyes torna legjobb játékosai az ACS alapján (Liquipedia).

A torna teljes összdíjazása egymillió forint volt, melyből a győztes need more DM 500 ezer forintot, míg a második helyezett iPon Team Horizon Reapers 250 ezer forintot kaparintott meg. A harmadik Team Up-nak 150 ezer forint, a negyedik Necrotic Esports-nak pedig 100 ezer forint lett a jutalma.

Köszönjük a szervezést a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetségnek, illetve a közvetítést a Metabro stábjának! Ezenfelül gratulálunk a résztvevő csapatoknak és köszönjük a sok-sok szurkolást, remélhetőleg mielőbb újra találkozunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva