Gaming

A Diablo 4-ben sokkal fontosabb lesz a karaktered, mint a megszerzett cuccok, bár azok is nagyon durvák lesznek!


Egyre nehezebb kivárni a megjelenést.

Bár anno nagyon szerettük a Diablo harmadik részét, az tény, hogy nem tudott felnőni a legendás első és második epizódhoz. Éppen ezért a Blizzard fejlesztőcsapata visszanyúl a gyökerekhez és a legújabb játékban igyekszik egy olyan sötét, szörnyetegekkel teli világot alkotni, ami nemcsak hatalmas lesz, hanem a benne kalandozó karakterünk sokkal nagyobb szerephez fog jutni, mint legutóbb.

Ehhez a klasszikus részekben látott rendszerhez nyúlnak vissza, hogy az általunk választott kaszt igazi ereje a feloldott képességekből és kiosztott statpontokból adódjon össze, nem pedig csak abból, hogy milyen megszerzett felszereléseket aggatunk rá. Ennek hála szintlépéskor rendkívül fontos lesz, hogy a skillpontok mellett melyik tulajdonságunkat erősítjük a négy közül, ami az erő, az intelligencia, az ügyesség és az akaraterő közül kerülhet ki.

Például a barbár esetén, ha az erőre rakunk, akkor megnő a sebzésünk, ha az ügyességre, nagyobb eséllyel produkálunk critical sebzéseket, míg az akaraterő pedig a képességek elsütéséhez szükséges fury visszatöltődését képes felgyorsítani.

Így gyakorlatilag szinte teljesen a saját igényeink szerint alakíthatjuk majd a karakterünket, ráadásul bizonyos mennyiségű pont kiosztása után bónuszhatásokat is fogunk kapni, amik ugyancsak jótékony hatással lesznek a hősünk és ezzel együtt fegyverünk erejére.

A Diablo 4-ben lévő fegyverek megalkotásakor mindvégig arra törekednek, hogy mindegyikkel másfajta élményt nyújtson a harc, ezért az összes fegyvertípus egyedi, karakterisztikus tulajdonságokkal fog rendelkezni. Ennek hála értelemszerűen lesznek köztük olyanok, amik gyorsabbakat, de kisebbet sebeznek és persze, lassabban használható, de nagyobb sebzésekre képes darabok is.

Külön érdekesség, hogy a fegyverek ritkaságát is alaposan átdolgozzák, így a megszokottnál több variáció lesz majd belőlük a játékban. A gyakorlatban ez azt is magával fogja hozni, hogy a Magic és Rare tárgyak is simán használhatóak lesznek akár a legmagasabb szinten is, viszont emellett kapni fogunk véletlenszerű statokkal rendelkező Legendary és fix tulajdonságokkal rendelkező Unique itemeket is, amik a legerősebbek lesznek a Diablo 4-ben.

A legjobb hírt pedig a végére hagytuk, miszerint 2021. február 19-én rajtol a teljesen online követhető BlizzCon, amin temérdek újdonságot fognak elárulni és megmutatni a legújabb Diablo résszel kapcsolatban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva