Egyéb

Egy gomba 5 percen keresztül zenélt egy moduláris szintetizátoron!


Kezeket a magasba, a színpadon DJ Rószaszínű laskagomba!

Mindig foglalkoztatott, hogy mégis milyen DJ válna egy Rózsaszínű laskagombából? Egy videóst különösképp érdekel a gombák zenei tudása, így hát úgy döntött, hogy moduláris szintetizátorát 5 percre kölcsönadja leendő ebédjének, hogy mielőtt feltálalná családjának még egy jót muzsikáljon nekik.

A gomba persze önmagában alkalmatlan erre, ezért a videósnak egy kisebb trükkhöz kellett folyamodnia, hogy létrejöhessen a művésznevén csak Pleurotus DJamor gomba és a hangeszköz közötti kapcsolat. Ez nagyjából úgy működik mint egy hazugságvizsgáló szerkezet, vagyis egy poligráf, amely a vizsgált alany élettani változásait figyeli és azokat a jeleket konvertálja látható adatokká. Egy átlagos hazugságvizsgálat során három értéket figyelnek, a gomba esetében viszont mindez kizárólag az elektromos változásokra korlátozódik, melyek egy-egy csiptetős kábellel jutnak el a hangszerbe.

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a gombában fellépő/áthaladó elektromos változások – ingadozások és emelkedések – szólaltatják meg a szintetizátort, ami egészen földöntúli muzsikát eredményez.

A gombák djztetésével foglalkozó videós persze nem korlátozódik laskagombákra, megszólaltatott már Cordyceps tömlősgombákat, de Ametisztet is zenére tudott bírni, melyek mindegyike más és más hangzásvilággal rendelkezik.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva