Gaming

Hiába a Game Pass, a PlayStation 5 közel kétszer jobban fogyott, mint az új XBOX!


Mert ugyebár nem minden a konzol ereje, sőt.

Magunkban több alkalommal jókat mosolyogtunk azon, hogy sokan azt hitték, hogy a Microsoft számára a havi díjas Game Pass fogja elhozni a megváltást, amikor, ha valaki rendelkezik egy közepes erősségű PC-vel, akkor a szolgáltatással elérhető játékok többségét azon is élvezni tudja. Ráadásul exkluzív játékok tekintetében is rendszerint alulmarad mostanában az XBOX a PlayStationnel szemben – ami az előző generációs eladási számokban is megmutatkozott, ahol még a Nintendo Switchből is jóval több fogyott -, így hát nem csoda, hogy a következő generációs gépek esetén sem annyira kiegyenlített a verseny, mint amennyire többen szerették volna.

Mindez úgy derült ki, hogy a VGChartz csapata megnézte, hogy az elmúlt öt hétben milyen eladási számokat produkáltak a legújabb konzolok, illetve akkor már mellécsapták a Nintendo játékgépét is. Így aztán megtudhattuk, hogy amíg PlayStation 5-ből idáig több mint 3.7 millió darab fogyott, addig az XBOX Series konzolokból csupán 2 millió, míg a Switch pedig 2.3 milliós eladási számot hozott össze, ami már önmagában is elképesztő teljesítmény.

Valamelyest tovább árnyalja a képet, hogy az új XBOX-ok fejlesztői környezete még közel sincs kész állapotban, így korábban több teljesítményproblémáról is beszámoltak – többek közt – a GameFoundry munkatársai. Mindezek ellenére azonban egyáltalán nem kell még temetni a Microsoft következő generációs konzolját, hiszen ugyan egyelőre még kevés next-gen címmel büszkélkedhet, de pár éven belül ez könnyedén megváltozhat, mivel rengeteg fejlesztőcsapatot vásároltak meg és ezen a ponton nem szabad megfeledkezni a nagy Bethesda bekebelezésről sem.

Azt viszont hozzá kell tennünk, hogy amíg a Sony féle PlayStation 5-nél pontosan tudjuk előre, hogy milyen system seller exkluzívok fognak megjelenni – például a God of War 2, a Horizon Forbidden West, vagy az új Ratchet and Clank -, addig a Microsoftnál ez a rész még továbbra is erősen kérdéses. Nyilvánvalóan számíthatunk új Gears of Warra, Forzára és a Halo Infinite is egyszer meg fog érkezni, bár a legutóbbi lebőgés után remélhetőleg kétszer meggondolják, hogy milyen állapotban fognak megmutatni következő generációsnak ígért játékokat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva