Gaming

A Ubisoft+ is beolvadhat az Xbox Game Pass-ba, és a Microsoft megveheti a SEGA-t is?


Ha azt hitted nagyobbra már nem nőhet a Game Pass, hát tévedtél!

Az Xbox Game Pass a Microsoft Xboxon is túli csodafegyvere. A szolgáltatás immáron több száz játékot tartalmaz, melyek között mindenki megtalálhatja a magának valót, és közben még amiatt sem kell aggódnunk, hogy valaha kifogynánk a játszani valóból. Idén például a Microsoft-Bethesda/ZeniMax felvásárlás apropóján jó pár játék bekerült már a legendás kiadó portfóliójából, melyet még több követ majd, de az EA Play is több mint 80 játékot szállított a Game Pass kínálatába az összeolvadásuk nyomán. Ezeken felül persze ott vannak a Microsoft saját gyártású címei, illetve az egyedi megállapodás nyomán érkező játékok.

A folytonosságra és az egyre gyarapodó játéklistára tehát nem lehet panaszunk, de mindezek után hova lehet tovább?

Nos, mindig van hova fejlődni, a legújabban felröppent pletyka szerint a Microsoft hajlandó is megtenni mindent annak érdekében, hogy a Game Pass továbbra is vezető szerepe legyen a videojátékkölcsönző/streaming szolgáltatások egyre bővülő piacán. A városi mende-monda szerint ugyanis a redmondiak hamarosan a Ubisoft+-t is a Game Pass-ba olvasztanák, pontosan úgy, ahogyan novemberben tették az EA Play-el.

Az erős pletyka szerint mindez még azelőtt megtörténik, hogy 2021-re fordulnánk, de erre már aligha van bármi esély, a felvetés mindenesetre közel sem lehet légből kapott. A Ubisoft+ ugyanis egy másik szolgáltatásban is jelen van, méghozzá az Amazon Lunában, igaz ott felárat kell fizetnünk érte. A Luna egyelőre a béta fázisban tart, nemrég viszont Androidokon is kipróbálható, erre lehet egy csattanós válasz a Microsoft részéről a beolvasztás.

De fontos, hogy mindez csak pletyka, az EA Play-Game Pass összeolvadást is már jó előre bejelentették, a francia-redmondi kapcsolatról viszont semmilyen hivatalos információ, de még elhintett utalás sincs. Ha mindez megtörténik, akkor a Game Pass végérvényesen is megkerülhetetlen szereplője lesz mind a gaming, mind pedig a streaming és játékkölcsönző szolgáltatások piacán.

De ez még nem minden! Ugyanezen a listán ugyanis nem ez az egyetlen meredek jóslat. A pletyka szerint a Microsoft 2021-ben újabb akvizícióra készül, a célpont pedig nem más, mint a jobb napokat-éveket is látott legendás SEGA. Noha elsőre valóban elképzelhetetlennek tűnik, jobban belegondolva akadtak a lehetséges üzletre utaló jelek, a SEGA játékok Game Pass-ba kerülése révén például.

De ismét kiemelem, hogy mindezek csak pletykák, a Microsoftnak pedig már így is hihetetlen összegekbe került az idei terjeszkedés. Megjelent az új Xbox, egy rakás exkluzív játékot jelentettek be azoktól a stúdióktól, akiket felvásároltak, bekebelezték a Bethesda/ZeniMax kiadó mamutot, vélhetőleg mélyen a zsebükbe nyúltak  az EA Play miatt is, a játékstreaming fejlesztésének összegeiről pedig még csak nem is értekeztünk. Láthatjuk, hogy dollárok milliárdjait fordították csak a játékos részleg fejlesztésére, melyből eddig jóval kevesebbet nyertek, mint amire számíthattak.

Mindenesetre mindkét pletykának van alapja, tehát annyira lehetnek igazak, mint amennyire nem. Az viszont egészen biztos, hogy 2021-ben fog még meglepetéseket okozni a Microsoft az Xboxal és a Game Pass-al egyaránt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva