Apex Legends

Ezért nem lesz soha falon futás az Apex Legends-ben!


Több másik játékukban is van falon futás, az Apex Legends-be viszont miért nincs?

Az Apex Legends a megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend, ami azért is különösen nagy szó, mert bőven akad kihívója. A sikerének receptjéből két igen fontos összetevőt azért kiemelhetünk: az egyik a hívogató ingyenesség, a másik pedig maga a Respawn személye. A stúdió még ha nem is tekint vissza olyan nagy múltra, az ott dolgozó fejlesztők azért fel tudnának mutatni egy Medal of Honor: Allied Assault-ot, pár Call of Duty-t, a stúdió megalakulása utánról pedig két Titanfall-t és egy igen friss Star Wars Jedi: Fallen Order-t.

Akik aktívan játszanak az Apexel jól tudhatják, hogy a battle royale közös világon osztozik a Titanfall sorozattal, melynek két nagyon fontos védjegye van: az óriási lehívható titánok és a falon futás. A Respawn annyira kedveli ez utóbbi játékelemet, hogy még a Star Wars játékában is komolyabb hangsúlyt kapott, az Apex Legends-be viszont mindezidáig nem került be – pedig néhány rajongó már tűkön ülve várja (mint ahogyan sokan a titánokat is), hogy végre nekirugaszkodhassanak a falaknak.

Persze nem nehéz kitalálni, hogy miért nem került még a játékba a falon futás, azért az egyik fejlesztő, Daniel Z. Klein biztos, ami biztos alapon egy subreddit beszélgetés során tiszta vizet öntött a pohárba és elárulta, hogy sokan hiába reménykednek, a ‘wallrunning’ nem fog soha bekerülni az Apexbe.

“Nem mondom, hogy a falon futás egy rossz dolog lenne, csak azt, hogy egyáltalán nem illeszkedik az Apex Legends-be. Ez egy olyan játék, ahol a helyezkedés, az ellenfél kicselezése és a fegyverek számítanak. Ha a játék kibővülne a gyors mozgást igénylő falon futással, azzal az Apex összes eddigi lényegi eleme válna irrelevánssá. Ebben az esetben, ha egy ellenfelem jobb lenne a mozgásmodellben már rá is faragtam, tehetek bármit esélyem sincs.” – mondta Klein.

A fejlesztő megemlékezett pár sorban a Titanfall multiplayer módjáról is, ami szerinte pont azért halt ki olyan hamar, mert az emberek hamar kiégtek a gyors mozgású falfutásos rendszertől. Észre vették ugyanis, hogy a játékosok többségének először ugyan tetszik a rendszer, de pár hétnél tovább egyszerűen nem bírnak tovább így játszani.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondani az Apexes falon futásról, de az alap játékba egészen biztosan nem fog bekerülni. Sokkal esélyesebb, hogy speciális eventek során látjuk majd viszont, valahogy úgy, mint a halloweeni ‘Fight of Fright’ esetében is történt, mikor az élőholttá vált fegyvertelen játékosok mozgástára bővült ezzel a lehetőséggel.

Ezek voltak 2020 legjobb játékai, amiket vétek lenne kihagyni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva