Egyéb

Lecsökkentették a fizetését, ezért halálra mérgezte főnökét a kínai játékfejlesztő!


Legalábbis a hatóságok a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján erre gyanakodnak.

Kínában kevés olyan játékfejlesztő volt az elmúlt időszakban, aki annyira sikeres tudott lenni, mint Lin Qi, akinek vagyonát egymilliárd (!) dollárra becsülték. Mindezt többek közt annak köszönhette, hogy csapatával összehozták a Game of Thrones: Winter is Coming mobiljátékot, ami nem csak az országukban, hanem nemzetközi szinten is rendkívül sikeres lett a játékosok körében.

Már éppen tervezgette, hogy az utóbbi idők egyik legmeghatározóbb sci-fi művét – a Cixin Liu által megalkotott A háromtest-problémát – végre közösen adaptálni fogják az amerikai Netflix-szel, de váratlanul megmérgezték. A sanghaji rendőrség beszámolója szerint az egyik alkalmazottja, Xu Yao lehetett az elkövető, akinek az elmúlt időszakban számtalan összetűzése volt felettesével.

Főnöke, Lin Qi ugyanis mindenképpen el akarta távolítani valahogy az egyre több, szervezeten belüli problémát okozó alkalmazottját, ezért lecsökkentette Xu fizetését. Valószínűleg ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, ami ehhez a szörnyű tragédiához vezetett.

A történtek fényében csak annyit kívánhatunk, hogy szolgáltassanak igazságot az ügyben és reményeink szerint a jövőben nem kell majd ilyen szélsőséges esetekről beszámolni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva