BoardGame

A fiúk a bányában dolgoznak


Az Aranyásók közel két évtizede van már velünk, de még mindig aktuális.

Az Aranyásók régi darab, közel két évtizede, 2004 óta kapható, és az angol címe, a Saboteur azért jóval kifejezőbb. A játékosoknak, akik törpéket személyesítenek meg, alagutakat kell fúrniuk a hegybe az aranyért. Persze vannak olyan törpék, akik pont ezt nem akarják, ami viszont rejtély, legalábbis a játék nem beszél az okokról. Nos, ők a szabotőrök, rájuk utal az angol cím. Ők ráadásul egy ideig titokban tartják a szándékaikat. A játékhoz van egy Aranyásók 2 című is kieg is.

Kompakt játékról van szó, a doboza könnyen szállítható és túlságosan nincs is megtömve, összesen 110 kártya van benne, amiből 44 útkártya, 27 akciókártya, 28 aranykártya, 7 aranyásókártya és 3 szabotőrkártya.

A 44 útkártyából a start- és célkártyák lerakása meghatározott, és ebből lesz a játéktér. Korát megelőző megoldás ráadásul a kihajtogatott szabálylap azon tulajdonsága, hogy a start/célkártyák lerakásakor mércének használható. A megmaradt út- és akciókártyákból lesz a húzópakli, melyből játékosszámtól függően (min. hárman, maximum akár tízen is játszhatják) jut mindenkinek lap. A szerepeket is a játékosszám mondja meg, és akár az is előfordulhat, hogy nem lesz szabotőr egy partiban.

Folytatás a Tarsasjatekok.com-on

 

 

A Vagabund szavazásán több mint másfélszer annyian vettek részt, mint tavaly:

A Vagabund és Szöllősi Péter új kártyajátékára ránézni is gyönyör

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva