Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2020-ban: jks (19)


A húszas listán a következő játékos: az ausztrál fenegyerek!

A napokban elindult a HLTV húszas listája, a top20-ba éppen bekerülő Brehze után, ismételten egy Európán kívüli úriemberrel érkezünk. A CS:GO világ egyik legkonzisztensebb és legsokoldalúbb játékosa, Ausztrália méltó büszkesége és a lányos anyák rémálma. A tizenkilencedik helyezett: Justin “jks” Savage.

Jks egyetlen főbb mutatóban sem zárt a szűk elitben, de ő nem is ezért kiváló játékos, hanem elsősorban a sokoldalúsága miatt. Tavaly is jól bánt a gránátokkal (7.3 UDPR), rengeteg 1vsX szituációt nyert meg (64), de körönkénti sebzésben (79) és tradelésben (0.16) is kimagasló átlagokat hozott.

A 25 éves ausztrál játékos MVP címig ugyan nem jutott, de négyszer is beválogatták az EVP-k közé. Aktuális csapatai, így a 100 Thieves és a Complexity oldalán sem nyert tornát, pedig előbbivel kétszer is döntőbe jutott. Végül aztán mindkétszer elhasaltak a FURIA ellen, így jks aranyérem nélkül zárta az évet.

Két csapatával tavaly összesen tizenegy nagyobb versenyen szerepelt és sokáig úgy tűnt, hogy csak pozitív mérleggel tud zárni. Aztán az esztendő utolsó két versenyén (DreamHack Masters Winter, IEM Global Challenge) nem sikerült hoznia korábbi formáját, előbb 0.88-al, majd 0.96-tal zárt.

Jks egy kiváló játékos, akit valószínűleg minden szervezet szívesen tudna a sajátjai között, de a 100 Thieves-szel ezúttal nem úgy jött ki a lépés, ahogy eltervezték, amire még a szervezet CS:GO-ból való kilépése is rátett egy lapáttal. Ugyan Jason Lake rögtön lecsapott rá, de ilyen rövid idő alatt nem lehet csodát csinálni. Viszont ha sikerül beilleszkednie és nem változtat többet a csapat, akkor a Complexity az idei év egyik titkos favoritja lehet majd és szerintem azzal sem lövünk mellé, hogy mindebben jks is nagy szerepet vállalna.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva