Gaming

Kiderülhetett a következő Assassin’s Creed helyszíne és megjelenési dátuma!


Ha mindez igaz, akkor az új Assassin's Creed-nek bizony nagyon sokan fognak örülni!

Már általános szokássá vált, hogy miután megjelenik egy Assassin’s Creed azonnal megindul a következő részre irányuló pletykavonat, mely a hivatalos leleplezésig meg sem áll. Természetesen nincs ez másképp most sem, a viking érába kalauzoló Valhalla épp csak megjelent, máris munkába láttak a megbízható forrásaikra hivatkozó szivárogtatók. Jelen esetben egy francia tartalomgyártó, jOnathan nyelve eredt meg, aki nem csak a – kevésbé meglepő – megjelenési dátumot, de a következő helyszínt és történelmi kort is pontosan tudni véli.

A videós azt állítja, hogy a következő AC felvonást a Ubisoft Sofia csapata dirigálja, akiknek korábban a Liberation, Rogue és az Origins: The Curse Of The Pharaohs kiegészítőjét köszönhettük. A fejlesztést elméletileg már megkezdték, a kitűzött megjelenési dátumnak pedig 2022 végét jelölték meg. 

Persze a játékosok szempontjából szinte mindegy is, hogy a Ubisoft berkein belül melyik csapat készíti, hiszen a recept adott, amit “csak” időre ki kell sütniük. Az viszont már érdekesebb, hogy a pletyka szerint a francia kiadó végre rászánta magát egy ázsiai asszasszin kalandra, ami ezek alapján egyenesen a középkori Kínába fog minket repíteni. Ez az állítás pedig egyáltalán nem légből kapott és nem csak azért, mert már régóta pletykálják.

A Ubisoft koncepciós terveiért felelős művészei előszeretettel használják az ArtStation (közösségi) oldalt, ahol előszeretettel osztják meg az éppen aktuális munkáikat. 2018-ban például az Odyssey megjelenése után Michele Nucera megosztotta az egyik Valhallához készített koncepciós képét ‘Viking Village’ címen, korábban pedig egy másik Ubisoft alkalmazott, John Big Horn is hasonlóképp tett, az ő képén viszont már a készülő kínai részt sejtik.

Kép: ArtStation – John Big Horn

A koncepciós képet alaposan megnézve láthatjuk, hogy valóban egy Assassin’s Creed-hez készülhetett, a bal sarokban felsejlő csuklyás alak hátán lévő kardtartón ugyanis egy jól ismert szimbólumot pillanthatunk meg. A pontos történelmi kort viszont ennyi alapján nehéz meghatározni, a legvalószínűbbnek a Szung (960-1279) és a Ming-dinasztia (1368-1644) tűnik.

Az viszont egészen biztos, hogy a Ubisoft marketinges fókusza az idén érkező Valhalla kiegészítőkön lesz még, így azok kifutása előtt ne nagyon számítsunk hivatalos leleplezésre, megerősítésre. 

Jonathan információi szerint a következő Assassin’s Creed teljes egészében next-gen játékként készül, így Xbox One és PS4 konzolokra nagy eséllyel már nem fog megjelenni. Ez persze nem jelenti egyenesen azt, hogy a régi konzoltulajdonosok AC nélkül maradnak, emlékezzünk csak a Unity-vel párhuzamosan megjelent Rogue-ra, ami akkoriban a letűnőben lévő Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra érkezett. Azóta persze a Ubisoft fejleszetési stratégiája is változott valamelyest, emiatt igen csekély az esély arra, hogy mindez ismét így történjen. Jobb hát arra készülni, hogy aki nem váltott valamelyik újgenerációs gépre, az most egy ideig kimarad a kalandból.

Kiemelendő, hogy mindez csupán pletyka! Előfordulhat, hogy mindez igaz, a Ubisoft hivatalos megerősítéséig viszont még közel egy évet várnunk kell.

Sikerjátékot készítettek, aztán kirúgták a fejlesztőket, hogy ne kelljen kifizetni őket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva