Gaming

Nem igaz, hogy a Microsoft kényszerűségből döntött az elemes kontroller mellett!


Nem a Duracell nyuszi miatt elemes még mindig az Xbox kontroller!

A napokban sokakat foglalkoztatott a Duracell marketing igazgatójának, Luke Anderson mondatai, melyek a nyuszis elemgyártó cég és a Microsoft közötti üzleti megállapodásról szóltak. Anderson valójában ugyan semmi konkrétat nem állított, de még csak nem is sugallt, a “hosszútávú együttműködés” szavak mögött viszont sokan azt sejtették, hogy a Microsoft emiatt tart ki az elemmel IS használható kontrollerek mellett, míg a konkurencia ezzel szemben a beépített akkumulátort preferálja.

Az persze igaz, hogy a Duracell és a Microsoft aktív partnerségben állnak, az viszont teljes egészében kimerül a marketinges – reklám tevékenységekben.

Minderről a redmondiak nyilatkoztak az Eurogamer-nek, melyben elmondták a már évekkel ezelőtt ismertetett álláspontjukat, miszerint az Xbox kontrollerekben azért nincsen beépített akkumulátor, mert szeretnék megadni a játékosoknak a választás lehetőségét. Ha valaki az egyszer használatos, vagy a tölthető elemeket preferálja, melyeket bármikor kicserélhet, vagy ha az akkumulátort tartja jobbnak, akkor olyan formában, ha pedig inkább kábellel esik jobban, akkor úgy is használhatja, a döntés a játékosokon áll. A Duracell – Microsoft üzleti kapcsolat az Xbox kontrollerek kapcsán nagyjából ott kezdődik és ér véget, mikor kibontjuk a dobozából, mely mellé egy-egy nyuszis elemet csomagolnak ajándékba. Cserébe a Duracell nyuszi az Xbox kontrollert kell reklámozza, nagyjából így:

Lehetne hosszas vitákat folytatni arról, hogy melyik megoldás a jobb, ennek eldöntője a legtöbb esetben a megszokás lesz. Személy szerint például én jobban szeretem az elemes verziót, mert ha lemerülne az akkumulátor egyszerűen csak kikapom, belepattintom a másikat és folytatódik a kábel nélküli móka. Ilyen formában nem mellesleg a szervizelést is elkerülhetjük, ugyanis egy idő után minden akkumulátor elhasználódik, ami miatt egyre kevesebb ideig bírja szusszal, és míg a beépített kontroller esetében ezen jobb esetben csak szakember segíthet – sokszor majd a kontroller áráért cserébe -, addig a cserélhető verziónál mindezt egy új aksi vásárlásával megoldottuk.

Az persze már egy másik probléma, hogy sokan még mindig eldobható elemeket használnak az Xbox kontrollereikhez, melynek nem kicsi környezetszennyező hatása van. A Microsoft viszont látszólag semmit sem tesz a játékosai a tölthető elem, vagy az akkumulátorra való átszoktatásáért, ilyen téren pedig már sokkal relevánsabb a Duracell – Microsoft üzleti kapcsolatról beszélni.

Például mennyire etikus mindez annak fényében, hogy közben nyilatkozataiban környezetvédőként tünteti fel magát a vállalat, aki komoly összeget fordít arra, hogy a konzoljai gyártása a lehető legkevésbé járuljanak hozzá a környezet egyre romló helyzetéhez…?

A Sony történetében egyetlen konzol rajtolt rosszabbul a PS5-nél Japánban!

(Borítókép: Windows Central)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva