BoardGame

Tényleg kell a társasjáték dobozára műanyag fólia?


Egyre több társasjáték-kiadó jelenti be, hogy elhagyja a fóliát a dobozairól.

Legutóbb, az új év második munkanapján a leginkább a gyerekjátékairól ismert Haba tette ezt:

Minden változás egy apró lépéssel kezdődik. A Haba minden gondolata és cselekedete a #fenntarthatóság köré épül, a fenntartható gazdálkodás felé tett újabb apró lépés. A Haba 2020 kezdete óta a játékai védőcsomagolásának csökkentésén munkálkodik: fokozatosan elhagyja a játékdobozok védőfóliáját és helyette csak egy-egy zárószalagot helyez a dobozfedelekre. Ezzel is szeretne segíteni, hogy apránként Te is csökkenthesd a körülötted lévő műanyag hulladék mennyiségét.

Illetve vannak kisebb-nagyobb gyártók/kiadók is, melyek nem jelentik be, hanem egyszerűen csak fólia nélkül küldik a megrendelt játékokat. Sokaknál egyébként ez rendesen kiveri a biztosítékot, a társasjátékosok rigorózus háklijaikról ismertek, amivel óvják-védik drágaszágaikat, egész konkrét technikák vannak a kinyitott dobozokra való fólia visszaragasztásáról.

Nos, számukra sem jó hír, hogy a fóliák elhagyása örvendetes trenddé vált a társasjátékiparban, a világ legnagyobb szereplője, a Hasbro például már 2019 közepén bejelentette, hogy elhagyja a fóliát. Igaz, pont ez annyira nem rengeti meg a hardcore-társasos fólia-visszaragasztók mániáját, tekintve, hogy ők egyáltalán nem vesznek Hasbro-játékokat.

Arról azonban nem igazán van hír, hogy a jelentősen nagyobb műanyagterhelést jelentő figurák és egyéb komponensek helyettesítését hogyan lehetne megoldani. Ezek persze nem eldobható dolgok, hanem általában tartósan, sokáig használjuk őket, és akár több tulajdonos is, de nyilván jobb lenne, ha nem a kőolajipar termékét, a műanyagot használnánk rá.

 

Magyar fejlesztők:

“Mikor érzed úgy, hogy teljesen készen áll a kiadásra?” – interjú a Pro Cycling fejlesztőivel

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva