Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2020-ban: huNter (13)


A bosnyák játékos ezzel végleg kilépett unokatestvére árnyékából.

A HLTV húszas listáján egy olyan játékos következik, akire sokáig csak “NiKo unokatestvéreként” hivatkoztak, mára már azonban bőven letette a saját névjegyét is, amit a tavalyi évben egy top 20-as szerepléssel koronázott meg. A tizenharmadik helyezett: Nemanja “huNter-” Kovač.

HuNter 2019 októberében érkezett a G2 Esports-hoz, korábban főként balkáni szerveződésű csapatokban játszott. Nem lehet azt mondani, hogy ne élt volna a lehetőséggel: első teljes évében végig remekül teljesített, így joggal került fel a HLTV listájára is.

Több korábbi szereplőhőz hasonlóan, róla is elmondhatjuk, hogy nem feltétlenül a legjobb egy bizonyos dologban, ám összességében egy elképesztően sokoldalú és megbízható all-round játékos. Kiemelkedően sokat sebez (81.2 ADR), szép számmal gyűjti a multi-killeket (18.8%), de a különféle ratingekre se panaszkodhat, legyen szó akár a terror-oldali (1.14), akár az Impact (1.18), vagy pedig az összesített (1.12) értékelésről.

Csapatával, a G2-val három tornán is döntőbe jutottak, ám egyet sem sikerült megnyerniük, így aranyérem nélkül fejezték be az évet. A 25 éves bosnyák játékos nem jutott MVP címig, de az EVP-k közé négyszer is beválogatták. Érdekesség, hogy ezt az idény első négy tornáján hozta, ahol ugyebár G2 háromszor is döntőzött. Ezt követően a csapat teljesítmény kissé alábbhagyott, de nem huNter-en múltak a dolgok. Egyrészt így is eljutottak párszor az elődöntőig (rövid ideig még világelsők is voltak!), másrészt a változtatások miatt is meggyűlt a bajuk.

A G2 2020-ban összesen tizenhárom nagyobb versenyen vett részt és huNter ezek során egyetlen egyszer zárt negatív ratinggel, mégpedig éppen a szezon utolsó tornáján, a BLAST Fall Finals-ön. Legjobban az év elején rendezett ESL Pro League S11 EU során teljesített, ahol 1.31-es (!) értékelést hozott össze, viszont csapata így is csak a 10-12. helyen zárt. Rajta ekkor sem múlt, az biztos!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva