Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2020-ban: stavn (12)


A dán csodagyerek szó szerint berobbant a köztudatba.

A HLTV húszas listáján egy dán játékos következik, de nem a világelső Astralis képviseletében, hanem az tavalyi esztendő egyik legnagyobb meleglepetéscsapatának, a Heroic-nak a részéről. A tizenkettedik helyezett: Martin “stavn” Lund.

Stavn piszkosul fiatalon, már 14 évesen felhívta magára a figyelmet, akkor még a Fragsters játékosaként. 2019 márciusában került a Heroic-hoz, ahol így már közel két éve játszik, és ha a szervezeten múlik, akkor egyhamar nem is hiszem, hogy megválnak tőle.

A fiatal csodagyerek húzóembere volt annak a Heroic-nak, amely két eseményt is behúzott és egy ideig még világelső is volt. Stavn átlagosan 1.15-ös ratinget hozott össze a nagyobb tornák rájátszásában és 1.12-es értékelésig jutott az “Elite” versenyeken, azaz nem riadt vissza a komolyabb ellenfelektől és kihívásoktól sem.

Csapatával, a Heroic-kal három tornán is döntőbe jutottak, ebből kettőt (ESL Cologne EU, DH Open Fall) nyertek meg. A 18 éves dán játékos MVP nélkül zárta az évet, de a két győzelemből, illetve a DreamHack Masters Winter-es szereplésből is EVP címmel vette ki a részét.

A Heroic 2020-ban összesen tizenegy nagyobb versenyen vett részt és stavn ezek során háromszor zárt negatív ratinggel, ami a legtöbb “alulteljesítés” a lista eddigi játékosai között. Beszédes, hogy amikor neki nem ment, akkor a csapatnak sem, ez is jól mutatja, hogy mennyire fontos részét képzi a Heroic-nak. Legjobban az év végén rendezett DHM Winter EU során teljesített, ahol 1.34-es értékelésig jutott, pedig már a legjobb nyolc között búcsúztak a tornától.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva