Gaming

Bejelentették az Indiana Jones játékot, amin a Bethesda-Machine Games dolgozik!


Hosszú idő után készül az Indiana Jones játék, ami könnyen lehet Xbox exkluzív!

És megérkeztünk 2021 első óriási meglepetéséhez! A LucasArts Games “újraalakulását” követően egy nappal a Bethesda bejelentette, hogy a Wolfenstein sorozattal nagy névre szert tevő Machine Games műhelyében hosszú-hosszú idő után egy új Indiana Jones játék van készülőben.

A rövid kedvcsináló előzetest tartalmazó tweetben nem mellesleg megjegyezték, hogy a legendás karakter életre keltésében exkluzív producerként maga a Bethesda feje, Todd Howard is részt vesz.

Ha megvagyunk az ovációval, majd az állunkat is visszaraktuk a helyére és kilátunk az örömkönnyeink alól, rátérhetünk a hír legfontosabb részére, amit egyelőre csak megtippelni tudunk:

hogy most akkor Xbox exkluzív lesz az Indiana Jones?

Ugye az Xboxos és PC-s játékosoknak nincs mitől tartaniuk, Harrison Ford karaktere biztosan meg fog jelenni a választott platformjukra, a PlayStation játékosok viszont könnyen kimaradhatnak a mókából – el is mondom gyorsan miért.

Ugyan Phil Spencer korábban azt nyilatkozta, hogy egyelőre még nincs válaszuk arra, hogy a Bethesda jövőbeli projektjei megjelennek-e majd a Sony gépeire, azt viszont azonnal leszögezte, hogy a már megköttetett üzleteket tiszteletben tartják – Xboxon emiatt kell plusz egy évet várni a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo párosra. Ezután annyit azért sikerült még megtudni, hogy projekt alapon fogják eldönteni, mi mire fog majd érkezni, és pont ez lehet annak az oka, ami miatt úgy gondolom a Playstation tulajok nem részesülnek majd az örömben.

Egyelőre semmit nem tudunk a frissen bejelentett Indiana Jons-ról, azt viszont előrebocsátom – aztán majd jól meg lehet érte kövezni ha nem -, hogy párba fogjuk tudni állítani az Uncharted és Tomb Raider játékokkal.

Ezt nem csak azért állítom ilyen biztosan, mert stílusában abszolút adott lenne, hanem azért is, mert az Xbox konkrétan pang az ürességtől, ha akció-kaland TPS-ekről van szó, ezzel szemben PS-en Dunát lehetne rekeszteni velük. Aztán ott van a Machine Games csapata is, akik más stílusban – ami az akciótól távol áll – azt hiszem hamar elvesznének, igaz eddig nem is nagyon láttunk tőlük mást, amiben bizonyíthattak volna.

Szó mi szó, a Microsoftnak annyira kellene egy Xboxos Uncharted mint egy falat kenyér, ezzel is kihívót és alternatívát állítva a Sony üdvöskéjének. Erre pedig aligha lenne alkalmas egy olyan játék, amely még ha egy éves eltolódással, de megjelenik PlayStation-re is, úgy meg aztán pláne, hogy a Naughty Dog pont mostanában zárta le Nathan Drake történetét.

Nos, én ezért gondolom azt, hogy egy The Elder Scrolls vagy egy Fallout játékkal ellentétben az Indiana Jones PlayStation-re nem fog megjelenni. Kiemelendő, hogy semmit nem tudunk még a projektről, így bármi megtörténhet, valószínűleg a téma a Microsoft számára is óriási dilemmát okozott.

Ha pedig érdekel az Indiana Jones játékok rövid – alig 4 perces -, de régre visszanyúló történelme, akkor ajánlom figyelmetekbe az alábbi videót:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva