Gaming

Egy Star Wars akció-szerepjátékon dolgozik a Ubisoft – bye-bye EA!?


Az egyik legjobb dolog, ami a franchise elmúlt 10 évében történt!

Pár napja – a LucasArts romjain – újjá alakult a Lucasfilm Games, mely ugyan játékok készítésével továbbra sem, a Disney birtokában lévő jogok kikölcsönzésével annál inkább foglalatoskodik majd – az utóbbi évek tetszhalott állapotához képest pedig jóval aktívabban. Sokat nem is vártak, szinte rögtön bejelentették, hogy a Microsoft-Bethesda kosarába rakta az Indiana Jones jogait és azonnal neki is láttak a következő Indy kalandnak, most pedig a Star Wars játékokkal borzolják tovább a játékosok és a rajongók idegeit.

A Lucasfilm Games ugyanis felrúgta az EA-vel 9 éve kötött exkluzív szerződést, és azonnal megegyeztek a francia Ubisoft-tal a Star Wars játékok jogaival kapcsolatban. A Disney videojátékos divíziójának alelnöke, Sean Shoptaw részletekbe ugyan nem bocsátkozott, de elárulta, hogy az Electronic Arts továbbra is fontos stratégiai pontja marad az SW játékok készítését illetően, azonban úgy érzik bőven van még helye más stúdióknak és fejlesztőknek is.

Így alakult, hogy a Ubisoft már neki is láthatott a saját nagyszabású akció-RPG Star Wars játékának fejlesztésébe.

A hír még friss és ropogós, így pár dolgot leszámítva sokat nem tudunk a projektről. A játékon a The Division sorozat fejlesztői, a Massive Entertainment csapata dolgozik Julian Gerighty vezetésével, akik a Snowdrop Engine-t használják majd, így abban már most biztosak lehetünk, hogy a látványra nem lesz panasz. A kiadó feje, Yves Guillemot elárulta, hogy a Lucasfilmmel szorosan együtt fognak dolgozni, melyre nem mellesleg Shoptaw szerint is nagy szükség lesz, mivel innentől kezdődően minden egyes Star Wars alkotás egy univerzumon fog osztozni.

Mindez azt jelenti, hogy azok a karakterek, melyeket az EA megalkot a saját játékaiban feltűnhetnek majd más, tőlük teljesen független történetekben is – persze csak akkor, ha azok egy időszakban játszódnak.

Az EA-vel való részleges szakítás okait nem nehéz kitalálni. A mikrotranzakciós módszereiről hírhedt vállalat ugyanis igen méltánytalanul bánt a rájuk bízott kizárólagos jogosítvánnyal, mely a rendkívül gyér játékfelhozatal mellett a Star Wars: Battlefront 2-t övező balhéban csúcsosodott ki. Ilyen óriási üzletek kapcsán persze nem mondhatják ki egyértelműen ezt, azért Shoptaw mondatai igen árulkodóak:

“Mikor az emberek 70$-t kifizetnek, vagy csak pénz áldoznak bizonyos tartalomra, vagy hogy egy jót játszanak, akkor bizony nyújtanod is kell valamit érte… Egy olyan nyílt világú játék mint amilyet a Ubisoft készít a Lucasfilmmel, több száz órát is szórakozhatnak majd attól függően, hogy a játékos mennyit akar majd felfedezni a világból.”

Az EA mindenesetre bizonyosan kitölti még a 10 éves szerződését – a Respawn már készíti is a Fallen Order folytatását -, abban viszont  már nem vagyok olyan biztos, hogy a Disney meg is fogja újítani azt velük. Az pedig, hogy immáron nem kötnek exkluzív Star Wars-videojátékos szerződést az egyik legjobb dolog, ami a franchise-al az elmúlt 10 évében történt. Valljuk be, nagyon senki sem bánná, ha az EA-től messze elkerülnének a Csillagok Háborújának jogai…

Így robban be a Marvel univerzumba Deadpool a harmadik mozijával!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva