BoardGame

Ez az év is jól kezdődik: játék Darwin utazásairól és Magyarország történelmi vasútvonalairól


Ahhoz képest, hogy eléggé punnyadt a Kickstarter , elég jó társasjátékos kampányok futnak.

A Kickstarter még mindig téli / év eleji álomban, inkább kampánybeharangozók mennek, mint maguk a kampányok, de azért a harmadik hétre már akadt projekt – leginkább azoké az élelmesebbeké, akik épp ezt az uborkaszezont használják ki, hogy az alig-zajt kihasználva kitűnjenek.

Darwin’s Journey
Tíz nappal a kampány vége előtt több mint hússzor annyit, 750 ezer dollárt gyűjtött össze csaknem tízezer támogatóval, mint a kitűzött cél.

Mint az a címéből is sejthető, ez az evolúciós társasjáték nem úgy szól az evolúcióról, hogy magukat az evolválódó élőlényeket személyesítjük meg. Hanem ez a játék a törzsfejlődést felfedező és leíró, és ebbéli minőségében történelmi személyiségnek számító a kutatóról és híres Galápagos-szigeteki utazásairól szól. A formátuma a munkáslehelyezés lett, de a műfajtól megszokottól szemben az embereink itt nem csak akciójelölők.

Gamer’s Chest
Már csak négy nap van, és döbbenetes a siker: a kitűzött 5000 dollár helyett kétezer-ötszázan dobtak össze rá mintegy 390 ezer dollárt.

Elsőre még jól is néz ki. Egy fatorony, amit ha kipakolunk, kockatornyot és több hatszögalakú tálcát kapunk. Ezeket különféle módokon osztották föl, számos alkatrész elfér bennük, és még mágnesekkel is összekapcsolhatók. Tehát ez egy társasjátékok komponenseinek rendszerezésére szolgáló eszköz, ami annyira sokoldalú, hogy nagyjából bármely játékkal használható. Mondjuk meg is kérik az árát.

18Magyarország
Hétfőn este véget ér a kampány, és a célt sikerült több mint duplázni, vagy majdnem 55 ezer dollárt dobott össze rá közel hétszáz támogató.

A 18xx sorozat igazi hardcore-gémereknek való cucc, rengeteg résszel és rengeteg rajongóval. A XIX. század vasúttársaságainak részvényeivel kereskedhetünk benne, és magunk építhetjük ki a történelmi vasútvonalakat. A sorozat darabjai durván nehezek és összetettek, nincs ez másként a magyarországi részben sem. Melynek címét nem fordítottuk le, tényleg ez: 18Magyarország.

Folytatás a Tarsasjatekok.com heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

Két-ünnep-között folytatódott a Társasjáték-fejlesztők Klubja:

Így játszhatsz bármilyen társassal online

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva