Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2020-ban: NiKo (4)


A bosnyák fenegyerek sorozatban ötödjére kerül fel a listára.

Hosszú évek óta stabil szereplője a top 20-nak, 2016 óta egyszer sem hiányzott a legjobb játékosokat felvonultató listáról. A tavalyi év is kiválóan sikerült számára, pedig időközben még csapatot és játékon belüli szerepkört is cserélt. A negyedik helyezett: Nikola “NiKo” Kovač.

NiKo 2016-ban a tizenegyedik pozícióban debütált a listán, majd egy második és egy harmadik helyezéssel folytatta. Aztán 2019-ben ismét tizenegyedik lett, viszont a tavalyi esztendő – a fent említett változások ellenére is – újfent zseniálisra sikeredett, így egészen a legjobb négyig repült.

Elég ránézni a statisztikáira: az összes játékos közül ő sebzett a legtöbbet (86.5 ADR), de a körönkénti ölések (0.78 KPR), az entry-fragek (0.15) és az Impact rating (1.29) tekintetében is dobogóig jutott. Emellett ő bizonyult az egyik legjobb CT-oldali játékosnak (1.26 rating), de a multi-killekre (19.5%) és a fejlövések arányára (0.40 HPR) sem panaszkodhat.

Aktuális csapataival, a FaZe-zel és a G2-val ötször is a legjobb négyig menetelt, de döntőbe csak egyszer jutott. Mentségükre legyen mondva, hogy az IEM New York-ot viszont be is húzták, mégpedig egy OG elleni magabiztos 3:0-ával. Ráadásul a 23 éves bosnyák játékos lett az MVP, akit további öt alkalommal az EVP-k közé is beválogattak.

NiKo a csapataival 2020-ban összesen tizenhárom nagyobb versenyen vett részt és ezek mindegyikén (!) pozitív ratinggel zárt, ami egyedülálló teljesítmény a lista eddigi játékosai között. Legjobban a fentebb már említett IEM New York-on teljesített, ahol meccsenként átlagosan 1.28-as értékelésig jutott, így abszolút jogosan érdemelte ki az MVP címet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva