Gaming

Már készülőfélben lehet a Fallout: New Vegas 2!


Egy 10 éve dédelgetett álom válna valóra!

A tavalyi év egyik legnagyobb és legváratlanabb videojátékipari történése volt, mikor a Microsoft bejelentette, hogy 7,5 milliárd dollárért felvásárolja a Bethesda-t. A hír hallatán az internetet azonnal ellepték a különböző spekulációk, melyek rendszerint a lehetséges Xbox-exkluzivitásról szóltak, így figyelmünk könnyedén elsiklik az Obsidian fölött.

A stúdió a BioWare mögött sokáig csak a másodhegedűs szerepéig jutott, és való igaz, hogy legnagyobb sikereik javarészt folytatásokból származott (Neverwinter Nights 2, KOTOR 2), azok sosem adtak lejjebb a minőségből, sőt! Hasonló a helyzet a tíz évvel ezelőtt megjelent Fallout: New Vegas-al is, ami a játékosok körében nemcsak nagyobb sikert aratott mint az alapul szolgáló harmadik felvonás, hanem azóta is szüntelen reménykednek a spin-off következő részében.

Mivel a Microsoft 2018-ban az Obsidian-t is bekebelezte erre már igen csekély volt az esély (legalábbis hogy ők készítsék), most viszont, hogy a Fallout jogai a Bethesda-val együtt a redmondiaknál kötöttek ki semmi akadálya nincs annak, hogy a New Vegas 2 álma az eredeti fejlesztők keze alatt váljon végre valóra.

Erre pedig egyre nagyobb is az esély, ugyanis egy igen jól értesült iparági bennfentes, Tyler McVicker szerint már készülőben a New Vegas folytatása.

Bővebben sajnos nem ment bele a témába, az erre vonatkozó videójában ugyanis – sok egyéb érdekesség mellett – csak érintőlegesen említette meg a Vegas 2-t, mindenesetre jó okunk lehet hinni a szavának. Tyler idestova már 10 éve szállítja a Valve-val kapcsolatos fontosabb híreket, interjúkat és érdekességeket, mindemellett pedig ő volt az, aki idő előtt leplezte le a Half Life: Alyx-et is.

Persze nagyon ne éljük bele magunkat, hiszen mindez csupán pletyka, ami ha igaz is egészen biztos, hogy még csak tervezési fázisban tart a projekt. Az Obsidian például így is a kapacitása határain jár; 2019-ben megjelent a – tulajdonképpen Fallout szellemi örökös – The Outer Worlds, folyamatosan fejlesztik az early access állapotú Grounded-et, de javában készül az eddigi legnagyobb vállalásuk, az Awoved is. Ezek mellé pedig lehet nem a legjobb ötlet még besuvasztani egy rég várt Fallout-ot.

Persze csak ha valóban ők dolgoznak rajta, bár igen meglepő lenne, ha házon belül valaki más kapta volna. 

Arra azért a nyakamat tenném, hogy a Microsoft sokáig nem fog ülni a frissen megszerzett címekkel, hiszen ha valakinek égető szüksége van büszkén mutogatható játékokra, akkor az az Xbox. Bárhogyan is legyen az szinte biztos, hogy még hosszú évekre vagyunk nemhogy a megjelenésig, de a hivatalos leleplezéshez is.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva