Counter Strike

Gigászi meccseken nyert az Astralis és a NAVI is! – BLAST Premier Global Finals 5. nap


A Liquid negyedikként búcsúzik a tornától.

Kedden útjára indult a BLAST Premier Global Finals, ezzel együtt pedig a magyar nyelvű közvetítés is. Az egymillió dollár összdíjazású verseny az ötödik napon is parádés mérkőzéseket tartogatott: a dán-francia derbi három pályába torkollott, de az EU-NA rangadó is végig szorosan alakult.

Astralis – Vitality: A franciák Dust2-t választották, amely a kisebb-nagyobb győzelmi szériák színtere lett: előbb a Vitality vezetett 6-0-ra, majd az Astralis 7-6-ra, aztán 13-7-re ismét apEX-ék húztak el, de a dánok innen is nyerni tudtak (16-14). Aztán a Vitality felébredt és Overpass-t sikerült végig kézben tartaniuk, az Astralis egyetlen egyszer vezetett (5-4-nél), akkor is csak egy kör erejéig (16:10). A csapatok tehát megnyerték egymás választását és jöhetett a decider Inferno. Sajnos az objektív megfigyelők számára ez már nem alakult a legjobban, viszont a dán csapatnak és a szurkolóiknak annál inkább: az Astralis gyakorlatilag a földbe döngölte ellenfelét, device-ék 16:5-re diadalmaskodtak. A győztes csapat a felső ági döntőbe jutott, míg a Vitality a Natus Vincere ellen az életben maradásáért játszhat majd.

Az Astralis – Vitality mérkőzés összesített statisztikái (HLTV).

A vasárnapi menetrend:

  • 16:30 – Natus Vincere vs. Vitality (BO3, consolidation döntő)
  • ~19:30 – Félidei show a döntő előtt
  • ~20:30 – Astralis vs. NAVI/Vitality győztese (BO3, nagydöntő)

Natus Vincere – Liquid: Bár az előző összecsapással ellentében itt nem érkezett harmadik map, azért így sem panaszkodhattunk a mérkőzésre, hiszen a két lejátszott pályán összesen egy kör “ragadt bent”. Az első helyszín Inferno lett, ahol az első félidőben inkább a Natus Vincere akarata érvényesült, így 9:6-tal fordultak. Aztán a második félidőt egy hatos szériával nyitotta a Liquid, így 12:9-re el is húztak, ráadásul a számukra kedvezőbb CT oldalon játszhattak. Ami ez után jött, azt viszont nem tette zsebre a FalleN-féle csapat: brutális betámadások érkeztek a NAVI-tól, sokszor néhány másodpercre kicentizve egy-egy kört. A s1mple-electronic-B1T gépezet végig olajozottan működött, míg a túloldalon leginkább csak EliGE tartotta a csapatot, így végül a Liquid nem kerülhette el a végzetét (16-13).

A második pálya hasonlóan alakult, a B1T helyére megérkező flamie tökéletesen érkezett meg a mérkőzésbe, így a s1mple-electronic párossal kiváló triót alkotott. A Liquid-nél is sikerült felébrednie a többieknek, EliGE mellett elsősorban NAF játékát lehet kiemelni, aki végül 26 fraggel és 89-es ADR-rel zárta a mérkőzést. Összességében ez sem volt elég ma a NAVI ellen, amely 13-8 után egy kicsit ugyan bealudt, de a végén sikerült betámadniuk három kört, még éppen azelőtt, hogy a Liquid map-pontokhoz juthatott volna (16-14). Az amerikaiak kiestek, a negyedik helyen végeztek, míg a Natus Vincere bejutott a consolidation döntőbe, ahol a Vitality lesz az ellenfele.

A Liquid – Natus Vincere találkozó összesített statisztikái (HLTV).

A BLAST Premier Global Finals a mai napon a végjátékhoz érkezett: jön a vigaszági döntő, majd pedig a finálé! Gyűjtsétek a pontokat, használjátok ki a webshop kedvezményeket (ezt még ma éjfélig megtehetitek!) és élvezzétek a közvetítést! Találkozunk 16 órakor, sok szeretettel várunk mindenkit!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva