Call of Duty

Óriási a botrány: mégsem csalt a Twitch Rivals Warzone versenyről kizárt játékos és csapata!?


Egyre nagyobb gondot jelent a Warzone épp csak létező anti-cheat rendszere!

Január 22-én a Twitch Rivals Doritos Bowl ft. Warzone Championship eseményeitől volt hangos a Call of Duty-val különösképp foglalkozó sajtó – úgy társlapunk is -, az egyik döntőig menetelő csapatot ugyanis csalás vádjával szinte azonnali hatállyal kizárták. Az eset pikantériája, hogy a Twitch hivatalos közleménye szerint az ügyet “alaposan” kivizsgálták, utólag viszont kiderült, hogy

a csalással megvádolt csapat valójában semmi szabályelleneset nem követett el.

A balhé eredeti kirobbantója a 100 Thieves profi játékosa, Tommey, aki szívügyeként már több tucat cheatert buktatott le korábban, saját elmondása szerint ezúttal viszont óriási hibát vétett, vádját ugyanis egyetlen klipre alapozta, melyben az érintett játékos aimjét vélte egészen gyanúsnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi alapján zajlott az “alapos vizsgálat”, de igen valószínű, hogy az is csupán pár videóra összpontosult, amit már aznap este többen nehezményeztek, köztük a kizárt Metzy és csapata is, aki a Twitch döntése nyomán azonnal és élő adásban teljes hozzáférést adott a gépéhez az őt megvádló Tommey-nek (erre egyébként a Twitch csapata nem tartott igényt).

A játékos PC-jét alaposan átkutatva végül semmit sem találtak, ami egyáltalán utalna az esetleges csalásra. 

Tommey – aki szintén részt vett a meghívásos versenyen – ezután töredelmesen bocsánatot kért, illetve a teljes nyereményüket felajánlották a sértett csapat számára.

A játékosok sem boldogok

A Warzone-ban a megjelenése óta óriási problémát jelentenek a csalók, akik ellen az Activision eddig nem tudott érdemben fellépni. Persze nem vádolhatjuk őket azzal, hogy ne próbálkoznának, hiszen folyamatosan dolgoznak a csalók kiszűrésére és tiltására szolgáló rendszeren, de perrel is fenyegették az egyik csalásokat készítő és terjesztő oldal tulajdonosát, de mindhiába. A dicstelen játékosok minduntalan visszatérnek, sőt, egyre többen vannak.

A fenti eset remekül rávilágít a rendszer alapvető hiányosságaira, hiszen úgy tűnik, hogy egy meghívásos versenyen is képtelenek a csaló szoftvereket egyértelműen kiszűrni, vagy egyáltalán megállapítani azokat – mert tegyük fel, hogy Metzy valóban csalt, akkor mégis hogyan juthatott el a döntőig? Ezt pedig csak tetézi, hogy mindezt aztán a klipjei alapján vizsgálják ki…

Akárhogyan is, egészen biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy óriási probléma, hogy a Warzone-ban a csalást még mindig nem lehet egyértelműen megállapítani, és egy zárt verseny során egyáltalán megtörténhet az, hogy minden kétséget kizáróan képtelenek vagyunk megállapítani, hogy egy játékos használt-e cheatet, avagy sem.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva