Gaming

Ez az oldal megmutatja, hogyan futnak valójában PlayStation 5-ön a régebbi játékok!


Hiánypótló darab, az már biztos.

Sokak számára már nem újdonság, hogy a koronavírus miatt nemcsak kevés PlayStation 5 konzolt tudott legyártani a Sony, hanem rengeteg fejlesztőcsapat csak később fogja megjelentetni a legújabb játékait. Így alakulhatott ki az a konzolgenerációk elejére amúgy jellemző helyzet, hogy kevés vadiúj alkotás van még a japánok valóban innovatív gépére, ezért a legtöbb játékos ebben az átmeneti időszakban megpróbál nosztalgiázni a régebbi címekkel.

Ebben nyújthat nagy segítséget a PlayStation 5 visszafele kompatibilitása, ami ugyan egyáltalán nem annyira nagy kínálatot ad a felhasználók kezébe, mint a legújabb XBOX-ok, de így is van bőven olyan játék, amit érdemes újra elővenni. Természetesen teljesen változó, hogy a szóban forgó cím milyen állapotban fut a Sony legfrissebb konzolján, ugyanis nem minden fejlesztőcsapat foglalkozik ezek alapos feltuningolásával.

Szerencsére van egy remek oldal, amin pár kattintással meg lehet nézni, hogy a régebbi játékok pontosan milyen formában futnak PlayStation 5 gépeken. Így többek közt mindenki számára kiderülhet, hogy a 4K felbontást, a 60 fpst, a HDR-t, vagy éppen a PlayStation VR-t támogatja-e.

Reményeink szerint folyamatosan bővíteni fogják az adatbázisukat, hiszen egyelőre még csak közel 600 címről vannak ilyen formában adatok, pedig a Sony állítása szerint 4000 körül van a visszafele kompatibilitással nyüstölhető játékok száma.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva