BoardGame

Röpködnek a dollármilliók társasjátékokra


A heti Kickstarterunkben összesen közel 3 millió dollárnyi támogatásról tudunk beszámolni.

Castles of Mad King Ludwig Collector’s Edition
Még 20 nap van a kampányból, és a kitűzött 10 ezer dolláros célt sikerült több mint 87-szer (!!) túlteljesíteni több mint 6500 támogatóval.

Castles of Mad King Ludwig 2014 egyik legnagyobb címe volt. Az építkezésnek szó szerint csak az asztal szabhat benne határt, a szobákat bárhogy lehet pakolni. Talán egy hibája van csak, mégpedig az, hogy rettentő ronda. Minden jellegtelen, a kitöltőszín is csak egy rusnya kékesszürke. A szebb verzió csak Lengyelországban volt elérhető – eddig. Ugyanis most, hét év után a fejlesztő Bezier Games elérhetővé tette minden rajongónak. Ez a most kickstarterezett Castles of Mad King Ludwig Collector’s Edition nem a lengyel verzió újrakiadása, hanem egy teljesen átdolgozott, sőt föltupírozott játék.

Primal: The Awakening
Egész pontosan 181 495 dollárt szerettek volna összeszedni rá. Nos, négy nappal a vége előtt már majdnem 2 millióig repítette őket több mint 8600 backer.

A Primal: The Awakeningben egész játéktér egy hatalmas kör, melyet aszerint oszthatunk négyfelé, hogy épp merre áll a központi szörnyeteg. Nekünk körötte kell rohangálni, megpróbálva elkerülni a csapásait, közben pedig keresve a gyönge pontját. Adná magát, hogy mögé kell kerülni, de ott meg tüskés farkának csapásától nem vagyunk biztonságban. Lecsapni a kezünkben lévő kártyákkal lehet, amik nemcsak erre, hanem fizetőeszköznek is jók: ha ki akarunk játszani egyet, el is kell dobunk valami mást.

Maeshowe: an Orkney Saga
Nem túl ambiciózus célt tűztek ki, de ez legalább simán meglett: 1500 helyett a vége előtt hat nappal közel 10 ezer dollárig jutottak közel háromszáz támogatóval.

Egy vikingvezér tekintélyének aligha tesz jót, ha tomboló hóvihar elől elmenekül. Rognvald Kali Kolsson jarllal (ez volt a skandináv fejedelmek helyi-korabeli neve) pont ez történt, ami után egy elátkozott labirintus fölött találtak menedéket. Zuhantak olyan hét métert, ez persze meg se kottyant a kemény vikingeknek, aztán kiásták magukat. A Maeshowe: an Orkney Saga ezt a részben valódi történetet dolgozza föl egy vagy két játékos által játszható módon.

Folytatás a Tarsasjatekok.com heti Kickstarter-ajánlójában

 

Opció társasjátékozásra a karanténidőkben:

https://leetesport.hu/hu/2021/01/13/igy-jatszhatsz-barmilyen-tarsassal-online-tabletopia-eloadas-tarsasjatek-fejlesztok-klubja/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva